Teknoloji Samsung USB Type-C adaptörü vermeyi bırakıyor

Samsung USB Type-C adaptörü vermeyi bırakıyor

16.01.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

Samsung, Galaxy Note 7'den bu yana telefonlarının kutusuna USB Type-C’yi microUSB’ye çeviren bir adaptör koyuyor. Ancak Samsung, Galaxy A8 (2018) ailesinin kutusundan bu adaptörü çıkarttı.

Samsung USB Type-C adaptörü vermeyi bırakıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, Galaxy Note 7'den bu yana telefonlarının kutusuna USB Type-C’yi microUSB’ye çeviren bir adaptör koyuyor. Ancak Samsung, Galaxy A8 (2018) ve Galaxy A8 Plus (2018) modellerinin kutusundan bu adaptörü çıkarttı. Samsung, şimdi USB Type-C standardını tamamen kucaklamak için hazır gibi görünüyor.

Samsung'un her ülkede benzer bir adım atıp atmayacağı belli değil. Hollanda ve Hindistan'dan satın alınan Galaxy A8 ve Galaxy A8+ modellerinin kutularından microUSB ucu USB Type-C’ye çeviren adaptör çıkmadı.

Galaxy A8, USB OTG adaptörü (kablolu veri aktarımı için iki cihazın bağlanmasında kullanılan adaptör) ile geldiğinden, kutu içeriği piyasaya göre değişiklik gösterebiliyor. Bu adaptör dışında hızlı şarj cihazı, USB Type-C kablo, kulaklık, SIM kart çıkartma aracı ve kullanıcı kitapçığı standart olarak geliyor.

Haberin Devamı

Samsung, bütçe dostu akıllı telefonlarında henüz USB Type-C portu kullanmaya başlamadı. Galaxy J serisi telefonların bu sene Type-C bağlantı noktalarına sahip olması geçiş yapılacağı sırada yine başlangıçta adaptör verilebilmesi ihtimalini arttırıyor.