Teknoloji Samsung, yeni mobil işlemcisi Exynos 9810'un özelliklerini açıkladı

Samsung, yeni mobil işlemcisi Exynos 9810'un özelliklerini açıkladı

04.01.2018 - 13:35 | Son Güncellenme:

Samsung, Galaxy S9 ile birlikte kullanacağı mobil işlemcisi Exynos 9 Serisi 9810 hakkında bazı bilgiler paylaştı. Exynos 9810, birinci sınıf 6CA LTE modem ve derin öğrenme işleme yetenekleri ile birinci sınıf özellikler getiriyor.

Samsung, yeni mobil işlemcisi Exynos 9810un özelliklerini açıkladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, Galaxy S9 serisinde kullanacağı üst seviye mobil işlemcisi Exynos 9810'un performans ve yapay zeka özelliklerini anlatan bir açıklama yaptı.

Yeni Exynos 9810, birkaç hafta önce ilan edilen Snapdragon 845'e benziyor. 10 nanometre üretim sürecinden geçen sekiz çekirdekli işlemcinin, çekirdeklerden dördü 2.9GHz frekans hızı ile yüksek performans sağlarken diğer dört çekirdek yüksek verimlilik için optimize edildi.

CPU tarafındaki büyük gelişmelerden biri Samsung'un üçüncü nesil özel çekirdeği Exynos M3. Yeni çekirdeğin mikro mimari değişiklikleri hakkında çok fazla şey bilinmiyor. Ancak Samsung, yeni CPU'nun geliştirilmiş önbelleğe sahip olduğunu belirtti.

Samsung yeni CPU parametrelerini henüz açıklamadı ancak M3 kümesi için 2.9 GHz maksimum frekans hızını açıkladılar. Yani Exynos 9810, önceki nesle göre 2 kata kadar performans artışı ve yüzde 10 daha iyi enerji verimliliği ile geliyor. Exynos 9810'un benchmark skolarında Apple'ın A11 Bionic çip setiyle kıyasıya mücadele edeceği söyleniyor.

Haberin Devamı

İşlemci aynı zamanda yapay zeka özelliklerine de sahip. Mobil cihazlarda -yapay sinir ağları kullanan derin öğrenme yeteneği sunacak yeni nesil işlemci, hızlı resim arama veya kategorilendirmesi için fotoğraflarda bulunan kişilerin, öğelerin doğru bir şekilde taranmasına olanak tanıyor.

Samsung, yeni mobil işlemcisi Exynos 9810un özelliklerini açıkladı

Samsung, grafik tarafında Mali-G72’ye yer vermiş. Şirket böylece 18 çekirdeğin frekansını 700MHz seviyesine çıkararak grafik performansını arttırmayı amaçlıyor.

Exynos 9810’da bulunan gelişmiş Cat.18 LTE modem, UHD çözünürlüğe kadar canlı yayınlar ya da 360 derece video gibi farklı video formatları sorunsuz bir şekilde görüntülemenize olanak sağlıyor. Samsung tarafından geliştirilen yeni LTE modem, 1.2Gbps veri aktarım hızını destekliyor.

Samsung’un yeni gelişmiş işlemcisi, görüntü işleme konusunda da üst düzey performans sağlıyor. Multi-format codec (MFC-Çoklu Format Kodeki) sayesinde UHD çözünürlükte 120 fps videolar kaydedilebiliyor veya oynatılabiliyor.

Exynos 9810, 10 bit HEVC ve VP9 desteği ile çok daha geniş bir renk aralığı ve renk doğruluğu da vaat ediyor. Böylece kullanıcılar çok daha geniş renk aralığı ve daha doğru renk uyumu ile son derece etkileyici içerikler oluşturabilirler.