Teknoloji Samsung'dan rüşvet iddialarına yanıt geldi

Samsung'dan rüşvet iddialarına yanıt geldi

18.01.2017 - 11:22 | Son Güncellenme:

Samsung, geçtiğimiz günlerde ülkedeki rüşvet skandalı nedeniyle ifadesi alınan ve tutuklama talebiyle mahkeme karşısına çıkacak gelecekteki lideri Lee Jae-yong ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

Samsungdan rüşvet iddialarına yanıt geldi

Güney Kore'de yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, Samsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong hakkında tutuklama kararı çıkartılmış ve 22 saat süren bir ifade verme sürecinin ardından Kore Başsavcılığı'nın tutuklama talebiyle mahkeme karşısına çıkarılma karar verilmişti. Samsung ise şirketin bir numaralı ismine yaptığı açıklamayla destek çıktı.

Haberin Devamı

Samsung, rüşvet iddialarının kabul edilemez ve Lee’nin tutuklanmasının 'gereksiz' olduğunu belirtti. Şirket, Samsung C&T ve Cheil Industries adlı iki iştirakinin birleştirilme sırasında söz konusu para transferleriyle bir ilgisinin olmadığını ve aktarılan miktarların tamamen yardım amacıyla olduğunu ileri sürdü. Davada Lee, Choi Soon-sil'e bağlı olan organizasyonlara yaklaşık olarak 36.42 milyon dolarlık rüşvet vermek ile suçlanıyor.

Lee'nin yargılama sürecinin tutuksuz bir şekilde sürmesi gerektiğini de belirten Samsung'un yaşananlardan sonra hisseleri de yüzde 2 değer kaybetti.