Teknoloji Siri Artık Hayatımızın Her Yerinde Olacak

Siri Artık Hayatımızın Her Yerinde Olacak

14.06.2016 - 15:16 | Son Güncellenme:

Apple tarafından geliştirilen sesli asistan servisi Siri, yapılan duyuru ile birlikte artık daha fazla kişiye hizmet verecek…

Siri Artık Hayatımızın Her Yerinde Olacak

Sesli asistan konusuna geliştirdiği hizmeti ile beraber yeni bir soluk getiren Apple, geçtiğimiz saatlerde düzenlediği konferansında birçok yeni bilgi paylaştı. Bu bilgilerden en dikkat çekenleri arasında ise hiç şüphesiz Siri’nin daha fazla kullanıcıya ulaşacak oluşu yer almakta. Zira uzun bir süre önce iPhone kullanıcıları ile buluşmuş olan sesli asistan servisi, yapılan resmi duyuruya göre bundan böyle Mac cihazları üzerinden de kullanılabilecek. Zira asistanı yeni Mac OS sürümüne entegre eden Apple, bilgisayarı açtığımız andan itibaren aktif hale gelecek ve arka planda bizden komut bekliyor olacak. Bu sayede bilgisayar üzerinden birçok küçük ve orta çaplı işlemi ses ile yapmak mümkün hale gelecek.

Haberin Devamı
Arama Yapın ya da Dosyaları Taratın

Beraberinde bilgisayara özel birçok yeni özellik de kazanan Siri, paylaşılan bilgilere göre cihaz üzerinde arama yapabilecek. Spotlight bölümünde istenilen bilgiyi ya da kelimeleri aratabilecek olan servis, aynı zamanda Finder sayesinde dosya tarama işlemini de kolayca gerçekleştirebilecek. Buna ek olarak Microsoft’un Word veya Excel gibi uzantılara sahip dosyalarını sesli komut ile açmak da mümkün hale gelmekte.

Enerji Tüketimi Ne Alemde?

Siri’nin arka planda çalışacak olması ve sadece ‘Hey Siri’ komutunu duyduğu anda istenilen şeyi yerine getirebilecek düzeyde çalışması akla hemen enerji tüketimi konusunu getiriyor. Ancak bu konuda kullanıcıların herhangi bir olumsuz fikre kapılmamasını isteyen Apple, varsayılan olarak açık kalan asistanın önemli ölçüde bir enerji tüketmeyeceği bildirildi. Nitekim yeni iPhone cihazlarında da servisin batarya tüketmediğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı
tvOS ve 3. Parti Uygulama Desteği

Sesli asistan servisini üst düzey bir konuma çıkaran Apple, artık servise özel 3. parti uygulamaların geliştirilebileceğini ve bu geliştiricilerin asistana rahatlıkla ulaşabileceklerini açıkladı. Ayrıca bunun yanında yeni tanıtılan tvOS, Apple TV’nin asistan desteğini arttırdığını ve bir nevi genişlettiğini de öğrenmemize vesile oluyor. Bundan böyle Apple TV’yi sesli komutlar aracılığıyla çok daha rahat bir şekilde kontrol edebileceğiz.