Populer Bilim Siz de Bir Bilim İnsanı Olabilirsiniz!

Siz de Bir Bilim İnsanı Olabilirsiniz!

14.05.2014 - 10:43 | Son Güncellenme:

Günümüzde özellikle teknolojinin de büyük katkısı ile bir çok hastalığa çare bulunmuşken Alzheimer gibi bir çok hastalık üzerinde araştırmalar devam ediyor.

Siz de Bir Bilim İnsanı Olabilirsiniz

Peki, bilgisayarınızda işiniz olmadığı zaman, Alzheimer hastalığına çözüm bulma araştırmalarına katılmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

George Mason Üniversitesi’ndeki Alzheimer hastalığı araştırmacıları, çözüme katkıda bulunabilmeniz için bir bilgisayar programı geliştirmişler. Normalde hastalığa yol açan molekülleri tek tek incelemek hem çok büyük bilgisayar gücü gerektiriyor, hem de çok uzun zaman alıyor. Araştırmacı Dmitri Klimov’un liderliğindeki ekip bu moleküllerin incelenmesinde destek almak için Parabon Computation firması ile ortak bir proje geliştirmiş.

Moleküllerin seçilip incelenmesi için kullanılan karmaşık bilgisayar modelleri dağıtık bir hesaplama platformu üzerine aktarılmış. Bu platforma dünyanın her yerindeki bilgisayarlar bağlanıp destek olabiliyorlar. Siz sadece bilgisayarınıza gerekli yazılımı indiriyorsunuz, sonra bilgisayarınızda çalışmadığınız zamanlarda açık bırakmanız yetiyor. Bilgisayarınız boşta kaldığında arka planda bu yazılımı çalıştırıyor ve dağıtık hesaplama sistemine katılıyor.

Haberin Devamı

Yürütülen bu projenin nasıl açıltığını gösteren görseller için

Yazarlar