Son dakika Alzheimer haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Alzheimer gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Alzheimer haber sayfamızda...
Alzheimer'a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldüYürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, "Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer'a yakalanmayacak" dedi.
100 yaşlıdan 16’sı depresyonda! Unutmakla değil unutulmakla başlıyorTürkiye’de her yıl binlerce kişiye Alzheimer tanısı konuluyor. Bu süreçte yaşlı bireylerin yalnızlıkla verdiği sessiz mücadele de büyüyor. Prof. Dr. Bilgiç ile Prof.Dr. Kulaksızoğlu bu çift yönlek krizi fark edilip, önlenmesi gerektiğini söylüyor...
Daha iyi yaşlılık için 7 öneriYaşlanmak kaçınılmaz ama nasıl yaşlandığımız bizim elimizde. Genetik miras, yaşam tarzı nasıl yaşlanacağımızı belirlese de sağlıklı yaşlanmak için tek başına çaba yetmiyor. Sosyal destek, Akdeniz diyeti, egzersiz, uyku, sosyal ilişkiler, stres yönetimi, temiz çevre ve hobiler yaşlılığı yük olmaktan çıkarabilir.
Coğrafya demansın da kaderiİnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, halk dilinde ‘bunama’ olarak bilinen demans hastalığında da dikkat çekici bir artış oldu.
Damatsız düğünüyle konuşulmuştu! 30 yıllık komşu konuştu: Böyle bir ölümü hak etmediAdana'da'beyaz gelinlik giyme' hayalini damatsız düğün ile gerçekleştiren, 23 Haziran'da da ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan huzurevi sakini Sümbül Topbaş'ın (83) bir dönem bakımlarıyla da ilgilenen 30 yıllık komşusu Ayşe Gönenç (61), “Bayramlarda bizim evimizde kalıyordu, ben bakıyordum. Son bayram kurumdan izin çıkmadı. Sümbül abla huzurevinde kalmak istemiyordu. Defalarca kaçmaya çalışmış. Böyle bir ölümü hak etmedi. İhmal olduğunu düşünüyorum. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Hastalık burnumuzun dibinde!Basit bir koku testi, altı yıl içindeki ölüm riskinizi ortaya koyabilir. Koku kaybının Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıkların habercisi olabileceği belirtiliyor.
Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif AfaziPrimer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Tırtıl yaşatacak ama anıları yok edecekFact Tiyatro’nun yeni oyunu “Tırtıl GPT-148”, Alzheimer tedavisi için denenen yapay zekâ destekli ilaçtan çare uman genç bir çiftin hikâyesini konu alıyor. Oyun hem önermesiyle hem tartışmasıyla hem de rejisinin doğallığıyla sahnelerin farklı ve alkışlanası işlerinden.
Karton bardakta plastik tuzağı! Hastalıkların sebebi avuçta: 'Sinsice ilerliyor'Günümüzde pek çok kişinin yorgunluk, depresyon, demans, Alzheimer, kanser, hormonal dengesizlik gibi sorunlarla başı dertte. Peki tüm bunların nedeninin plastik ve köpük bardaklara göre daha sağlıklı olduğu düşüncesiyle çay, kahve ve çorbamızı tükettiğimiz karton kaplar olduğunu söylesek. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, karton bardaklardaki tehlikenin boyutunu tüm detaylarıyla anlattı.
Binlerce çalışma değerlendirildi: İşte hafızayı keskin tutmanın en iyi yoluÇoğumuz zihnimizi keskinleştirmek için Sudoku, Wordle gibi zihnimizi çalıştıran uygulamalara yöneliyoruz. Ancak araştırmalar giderek hafızayı, odaklanmayı ve beyin sağlığını artırmanın en iyi yollarından birinin egzersiz olduğunu gösteriyor. İşte detaylar!
20'lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: 'Türkiye de adım attı'20'lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. "Türkiye'de de adımlar atıldı" diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.
Dokuz saat uyku bunama nedeniBilim insanları çok fazla uyumanın da zararlı olabileceğini keşfetti. Araştırmacılar, günde dokuz saat uyumanın beyin yaşlanmasını hızlandırabileceğini ve bunun da ileride hafıza sorunlarına yol açabileceğini buldu. Teksas Üniversitesi’ndeki araştırma, günde dokuz saat uykunun katılımcıların beynini 6.5 yıl yaşlandırdığını keşfetti.
Soyguncuyu affettiABD’li TV yıldızı Kim Kardashian, Paris’te 2016’da otel odasından 10 milyon dolarlık mücevherlerinin çalınmasıyla ilgili 10 sanıklı davaya katıldı.
Alzheimer ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.