Teknoloji Sizi profesyonel gibi hissettirecek Huawei Mate 10 Pro ipuçları

Sizi profesyonel gibi hissettirecek Huawei Mate 10 Pro ipuçları

27.12.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

Mate 10 Pro, yalnızca Huawei'nin şimdiye kadar ürettiği en etkileyici telefon olmasının yanında amiral gemisi telefon modelleri arasında da en etkileyici modellerden biri. Peki Huawei Mate 10 Pro'yu kullanırken dikkat edilmesi geren ipuçları neler?

Sizi profesyonel gibi hissettirecek Huawei Mate 10 Pro ipuçları

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Huawei, Mate 10 Pro ile ‘akıllı değil zeki telefon’ dönemini başlattı. Gelişmiş özellikleriyle birlikte gelen ve ilk yapay zeka mobil bilgi işlem platformu Kirin 970 işlemci kullanan Mate 10 Pro, derinlemesine anlama makinesel öğrenme özellikleriyle karşımıza çıktı. Sade ve şık bir tasarımla ile geliştirilen cihaz 6 inç ekran boyutuyla ve 18:9 OLED paneliyle canlı ve çarpıcı renkler sunuyor.

Çift kamera özelliği

Mate 10 Pro kamerası, mükemmel fotoğraflar çekmek için çeşitli seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Leica işbirliği ile devam eden çift kamera kombinasyonu, Leica Summilux lensleri ile donatılmış kameralar kullanıyor. Night Shot, Light Painting, Slow Motion gibi bir çok çekim modu bulunan kamerada mod seçimi için yapmanız gereken tek şey uygulamanın içindeyken ekranı sağa kaydırmak. Ayrıca gerçek zamanlı nesne tanıma teknolojisi, kusursuz fotoğraflar çekmek için özel olarak geliştirilmiş bir deneyim. Örneğin bir yemeğin fotoğrafını çekerken, ekranın altında bir yiyecek ikonu beliriyor ve telefon fotoğrafın daha iyi gözükmesi için gerekli ayarları kendisi yapıyor.

Haberin Devamı

Bir uygulama için iki ikon

Birden fazla sosyal medya hesabınız varsa, örneğin iki Facebook hesabı gibi, Mate 10 Pro’da iki hesabıda aynı anda kullanmak çok kolay. Uygulama ayarlarına girdikten sonra App Twin özelliğini kullanarak ana sayfada bir uygulama için iki ikon yarattıktan sonra iki farklı uygulama olarak kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Mail özelliği

Neredeyse bütün Android telefonlarda olduğu gibi Mate 10 Pro’da da iki tane mail uygulaması var: Gmail ve Mail uygulaması. Çoğu kişi sadece Gmail uygulamasını kullanıyor olsada Mail uygulamasına da bir şans vermek gerekiyor çünkü Mail, Mate 10 Pro ile birlikte çok rahat bir kullanım sunuyor. Telefonu yan çevirdiğinizde mailler birkaç sütun halinde gözüküyor ve gelen kutunuzu ve mail geçmişinizi aynı ekranda görebiliyorsunuz.

Masaüstü modu

Masaüstü modu, telefonunuzu bir ekrana bağladıktan sonra ekranda Windows’a benzeyen bir masaüstü görmenizi sağlar. Telefonunuzu bir ekrana bağlamak içinde tek yapmanız gerek bir HDMI-USB-C kablosu kullanmak. Ayrıca cihazı bir ekrana bağladığınızda telefonunuzu ister fare olarak, isterseniz telefon olarak kullanmaya devam edebilirsiniz ve masaüstünde ayrı olarak çalışabilirsiniz.

Haberin Devamı

Uygulama şifrelemek

Başkalarının telefonunuzu alarak mesajlarınıza veya sosyal medya hesaplarınıza girmesinden çekiniyorsanız Mate 10 Pro ile birlikte uygulamalarınızı kilitleyebilirsiniz. App Lock adı verilen özellikle Ayarlar-Gizlilik üzerinden isterseniz bir şifre ile isterseniz parmak izi erişimiyle uygulamayı şifreleyerek özelleştirebilirsiniz.
İki ekran özelliği

Bazen aynı anda iki uygulama kullanmamız gerekir. Çoğu Android telefon bölünmüş ekran modu sunarken, bunu hızlı bir şekilde yapmak için Mate 10 Pro’nuzda bir kısayol hareket ayarlayabilirsiniz. Hareketi ayarlamak için Ayarlar/Akıllı Destek/Hareket Kontrolü/Bölünmüş Ekrana gidip bu özelliği açın. Hareketi ayarladıktan sonra ikili ekran moduna geçmek için parmağınızı ekran boyunca sürüklemeniz yeterli.

Haberin Devamı

Göz yorgunluğunu engelleyebilirsiniz

Telefona uzun süre baktığında veya karanlık ortamlarda ışığından rahatsız olanlar için çok kullanışlı olacak Eye Comfort özelliği, telefonlardaki göz yorgunluğuna sebep olabilecek mavi ışıkları filtrelememizi sağlıyor. Eye Comfort’u açtığınızda ekranın daha sarımtırak bir tonda olduğunu farkedeceksiniz.

Ana ekran özelleştirilebilir

Mate 10 Pro, Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çalışıyor fakat görüntü olarak ’nin kendi EMUI Android temasını kullanıyor. Standart ana ekran görüntüsünden sıkıldıysanız ya da kullanışlı gelmiyorsa, Google Pixel 2 uygulamasını kurup ayarlardan ana ekran stilini değiştirebilirsiniz.

Sesli komutla aramalara cevap verilebilir

Mate 10 Pro’da sesinizle etkinleştirebileceğiniz tek şey Google Asistan değil. Aramaları cevaplamak veya reddetmek içinde sesli komut özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Ayarlardan sesle yanıtla özelliğini açmanız.

PrivateSpace özelliği

Birçok telefonda ayrı bir kullanıcı veya konuk hesabı açmak mümkünken Mate 10 Pro’yla birlikte PrivateSpace adı verilen tamamen özel bir hesap oluşturabilirsiniz. İş ve ev hayatınızı birbirinden ayırmak için veya telefonu biriyle paylaşmak için harika bir özellik olan PrivateSpace’i Ayarlar – Güvenlik ve Gizlilik – PrivateSpace kısmından etkinleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Pil ömrünü uzatmak

Mate 10 Pro’nun iki gün idare edebilecek pil gücü olsa bile her gece şarj edilmesi öneriliyor. Eğer şarj etmeyi unuttuysanız veya şarjınız azaldıysa Mate 10 Pro’da iki farklı pil tasarrufu seçeneği bulunuyor. Güç tasarrufu modu, uygulamaların arka plan etkinliğini sınırlama, sistem seslerini kapama ve görsel efektleri azaltma özellikleriyle pil ömrünü uzatır. Ultra güç tasarrufu modu ise daha agresiftir; Kullanabileceğiniz uygulama sayısını sınırlar, konum servislerini kapatır ve ekranı karartır. Böylece pil ömrünüz daha çok uzar. Bu özelliği açmak için Ayarlar’dan Pil’i açmanız ve tercih ettiğiniz güç tasarrufu modunu seçmeniz yeterli.