Teknoloji SQL Server’da Linux Sürprizi

SQL Server’da Linux Sürprizi

08.03.2016 - 15:19 | Son Güncellenme:

Microsoft Veritabanı Yazılımlarını Linux’a Getiriyor. Microsoft’un popüler veritabanı yazılımı SQL Server bu yılın sonlarına doğru Linux’a gelecek.

SQL Server’da Linux Sürprizi

Böylelikle Microsoft ilk defa SQL Server üzerinde Windows’tan farklı bir işletim sisteminin çalışmasına izin verecek. Bu aslında dikkat edilmesi gereken bir değişiklik çünkü Micrososft’un veritabanı yazılımının veritabanında çalışan işletim sisteminden daha önemli olduğu anlamına geliyor. SQL Server‘ın Linux deneme sürümü bugünden itibaren edinilebilir. Tam sürümün çıkış tarihi ise 2017’nin ortası olarak planlanıyor.

Haberin Devamı

IDC’nin başkan yardımcısı Al Gillen, Microsoft’un blogunda neden böyle bir yola detaylı bir şekilde girildiğini açıkladı. Gillen bunun için müşterilere seçme hakkı verdiğini ve müşterilerin aklındaki şüpheleri azaltacağını düşündüklerini söyledi. Ayrıca Gillen bu yenilik ile beraber SQL Server’ın kullanımının hızla artacağını dile getirdi. Microsoft her zaman Oracle gibi diğer popüler ticari seçeneklerin bazı ücretsiz ve açık kaynaklı veritabanı seçeneklerine karşı. Yapılan bu Linux gelişmesi ise Microsoft’un seçeneği çekişmeci olmaktan çok uzakta kalıyor.

Windows lisans ücretleri yüzünden SQL Server kullanamayanlar artık Linux’ı seçebilecek. Dünya çapında bilgisayar satışlarının düşmesi ile beraber büyük işletme seviyesi yazılımlar Microsoft’un az sayıdaki güçlü yanlarından biri olarak kalmıştı. Ancak Nadella, Windows’un başına geçtiğinden beri Windows’un pazar payını riske atarak her yerde daha büyük bir varlığa sahip olmanın adımlarını attı. Şimdiye kadar Nadella’nın yaptıkları fazlasıyla işe yaramış gibi duruyor.

Ubuntu’lu Üst Seviye Akıllı Telefona Hazır Olun!
Yazarlar