Teknoloji Steam’in Film Katalogu Genişliyor

Steam’in Film Katalogu Genişliyor

13.05.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

Steam’in film içeriği üzerinden kiralayabileceğiniz ya da satın alabileceğiniz filmlerin sayısı her geçen gün giderek artıyor.

Steam’in Film Katalogu Genişliyor

Şu anda Steam üzerinden bütün Scream veya Scary Movie serilerini izleyebilirsiniz ya da Apocalypse Now: Redux’ü seçebilirsiniz. Hatta listede yakın zamanda gösterime girmiş olan Mad Max: Fury Road bile yer alıyor ve 20 dolarlık bir fiyata sahip.

Haberin Devamı
Video Özellikleri Gayet İyi

Oyun dünyasının devi olan platformun sunduğu film zevki kötü değil. Oynatıcı oldukça basit ve göz korkutmuyor. Çok uzun süreli arabelleğe almıyor. Video ve 5.1 surround ses kalitesi kabul edilebilir seviyede. Gösterim formatları ise filmden filme göre değişiyor. Standart HD 1.78:1 (16×9) aspect ratio ve 2.40:1 orijinal ratio seçebilirsiniz. Alt yazı seçenekleri de yine filmlere göre farklılık gösterebiliyor.

İlginizi Çekebilir: Steam’de Hile Yapanlar Yandı! Daha Çok Film Yolda

Adil olmak gerekirse Steam‘in film konusunda henüz ayakları yere basmıyor. Valve uzun zamandır film fikrine sahip olsa bile platformun film kütüphanesini daha yeni yeni genişletmeye başladı. Ancak kaliteyi biraz daha arttırmak zorunda. Valve bu işe girdi diye Warner Bros hemen bütün filmlerini ortaya dökecek değil. Ancak Valve‘in daha çok filme daha yüksek çözünürlük ve aspect ratio seçenekleri ile beraber daha kaliteli ses alternatifleri sunması haline bu projenin tutmaması gibi bir ihtimal yol çünkü platforma günde on milyonlarca oyuncu giriş yapıyor ve hepsi servise para ödemeye alışkın. Söylentiler arasında filmlerin müzik albümlerinin de ekstra paket olarak satılabileceği mevcut.

Haberin Devamı

En güncel teknoloji haberleri ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.