Teknoloji Haberleri AMD'nin yeni ekran kartı RTX 2080 Ti'yi geride bıraktı!

AMD'nin yeni ekran kartı RTX 2080 Ti'yi geride bıraktı!

13.01.2020 - 16:45 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli ekran kartı üreticileriden biri olan NVIDIA, uzun zamandır ekran kartı piyasasının hakimi. AMD tarafında ise fiyat performans odaklı ürünler ortaya çıkıyordu. AMD tarafında yeni ortaya çıkan bir ekran kartı sayesinde bu dengeler her an değişebilir.

AMDnin yeni ekran kartı RTX 2080 Tiyi geride bıraktı

Tüketici odaklı ekran kartı çözümlerinde piyasanın hem pazar alanı hemde performans anlamındaki lideri olan NVIDIA, AMD tarafından geride bırakılabilir. AMD tarafında yeni ortaya çıkan bir ekran kartı, NVIDIA'nın en güçlü ekran kartlarından biri olan RTX 2080 Ti'dan %30 daha yüksek performans verdi.

Haberin Devamı

AMD'nin yeni ekran kartlarında donanım destekli Ray Traycing getireceği bilinen bir gelişme. NVIDIA tarafında ise bu özellikler RTX serisi ile birlikte hayatımıza girdi. Yeni mimari ve daha düşük üretim teknolojisi sayesinde çok daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimini hedefleyen AMD, OpenVR testinde ortalamada 103.3 FPS almayı başaran bir ekran kartı üretti. Bu ekran kartıyla ilgili henüz yeni resmi bir açıklama bulunmuyor. Ne zaman piyasaya sürüleceği ye da hangi özellikler ile birlikte geleceği tam bir muamma olan yeni ekran kartı, NVIDIA tarafındaki RTX 2080 Ti'yi yaklaşık %30 oranında fark attı. 

AMD'nin yeni kartı 103.3 FPS alırken, NVIDIA RTX 2080 Ti, 80 FPS'te kaldı. Yapılan testte bir başka dikkat çeken detay ise işlemci olarak Ryzen 4800H gibi mobil bir platformun kullanılmasıydı. Yani daha güçlü bir işlemci ile kullanıldığında büyük ihtimalle 103.3 FPS'ten daha yüksek bir skor da alınabilir.