Apple Rahatsız Etme Modu Nedir? İphone'larda Rahatsız Etme Modu Nasıl Kapatılır?

Rahatsız Etme Modu Nedir? İphone'larda Rahatsız Etme Modu Nasıl Kapatılır?

09.06.2021 - 15:04 | Son Güncellenme:

İphone kullanıcıları, bu cihazların bir takım özelliklerini bilmemektedir. Bunlardan bir tanesi de Rahatsız Etme modudur. Bu mod Denetim Merkezi ile Ayarlar sekmesinde yer almaktadır ve pek çok kullanıcı tarafından da merak edilmektedir. Rahatsız etme modu nedir? Iphone'larda rahatsız etme modu nasıl kapatılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Rahatsız Etme Modu Nedir İphonelarda Rahatsız Etme Modu Nasıl Kapatılır

Ipad, Iphone ve Ipod Touch cihazlarında IOS 6 güncellemesinden sonra Rahatsız Etme özelliği kullanıcılara sunulmuştur. Bu özellik telefon kilitli olduğu zaman bildirim, uyarı ve aramaların sessize alınmasını sağlamaktadır. Bu özellik doğrudan aktif olabileceği gibi belli zaman aralıkları için de ayarlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Rahatsız Etme Modu Nedir?

Rahatsız Etme özelliği Apple cihazlarda 2012 yılından beri kullanılmaktadır. Bu özelliğin aktifleştirilmesi iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Ayarlar bölümünden Rahatsız Etme bölümüne gelerek özelliği aktifleştirmek mümkündür. Buradan Elle ya da zamanlanmış bölümlerden sistem anlık ya da zamanlı bir şekilde aktif hale getirilebilmektedir.

Diğer yöntem ise parmak kaydırma ile Denetim Merkezine gelerek buradan yarım ay simgesine dokunup Rahatsız etme özelliğinin aktif hale getirilmesi şeklinde olmaktadır. Rahatsız etme modunun aktifleştirilmesi ile sağ üst bölgede ay simgesi görünecektir. 

Rahatsız etme özelliğini aktifleştirirken aramalarını sessize almak istemediğiniz kişileri de belirleyebilirsiniz. Bunu yapabilmek için favoriler, herkes ya da belirli gruplar içinden seçim yapılabilmektedir. Sessiz mod İphone sadece kilitli olduğu zaman ya da her zaman için ayarlanabilmektedir.

Haberin Devamı

iPhone'larda Rahatsız Etme Modu Nasıl Kapatılır?

Rahatsız Etme özelliği açık olduğu zaman durum çubuğunda hilal simgesi görürsünüz. Rahatsız etme özelliğinin açılıp kapanabilmesi için iki farklı yol bulunmaktadır. Bunlarından biri ayarlar bölümünden rahatsız etme özelliğine basılarak yapılmaktadır. Denetim Merkezini açarak hilal şekline dokunup Rahatsız Etme özelliğini açma ya da kapama işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Rahatsız Etme özelliği belli bir zaman aralığı için de ayarlanabilmektedir.