Teknoloji Gov Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltılmasıdır? Gov Uzantılı Siteler Nelerdir?

Gov Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltılmasıdır? Gov Uzantılı Siteler Nelerdir?

23.02.2022 - 13:56 | Son Güncellenme:

Gov uzantısı sık sık karşılaşılmasından dolayı ne olduğu merak edilen uzantılardan biridir. Özellikle sıkça karşılaşan kişiler tarafından ne demek olduğu da merak edilerek araştırılan uzantılar arasındadır. Bu bakımdan Gov uzantısının ne olduğunu öğrenebilir ve konu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Gov uzantısı nedir, neyin kısaltmasıdır? Gov uzantılı siteler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Gov Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltılmasıdır Gov Uzantılı Siteler Nelerdir

 Gov uzantısı, ABD merkezli bir uzantıdır ve Federal Hükümet'e ait olan sitelerin sonunda kullanılır. Bu sayede sitelerin hükümete bağlı olduğu anlaşılır. 

Haberin Devamı

 Gov Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltmasıdır?

 Gov uzantısı bir domain uzantısıdır ve ülkemizde de kullanılmaktadır. ABD merkezli bir uzantı olan GOV Amerika'da Hükümet'e ait olan sitelerin sonunda kullanılır. Bu sayede kişileri de bu sitelerin hükümete ait siteler olduklarını anlarlar. İngilizce Government kelimesinin kısaltması olarak kullanılan Gov ülkemizde de devlet ya da kamu anlamına gelerek devlet sitelerinin sonunda kullanılır.

 Gov Uzantılı Siteler Nelerdir?

 Gov uzantılı siteler devlet ya da kurumlarına ait olan sitelerdir ve bu nedenle kişiler gov uzantısı gördüklerinde bu sitelerin devlete ait bir site olduğunu anlarlar. Bakanlık web sitelerinde, valilik web sitelerinde ya da resmi kurumların internet adreslerinin sonunda gov uzantısı olur. Gov Govervment kelimesinin kısaltmasıdır ve merkezi de ABD'dir. Ülkemizde de gov uzantısı sık sık kullanılmaktadır. Örneğin www.istanbul.gov.tr ya da www.turkiye.gov.tr siteleri vardır ve bu siteler devlete ait olan güvenilir sitelerdir.