Teknoloji Haberleri İnterneti yavaşlayanlar bunları mutlaka yapın!

İnterneti yavaşlayanlar bunları mutlaka yapın!

21.01.2020 - 17:39 | Son Güncellenme:

İnternetin evde, işte, her yerde hayatımızın en önemli parçası olması, internet bağlantısı sorunlarını yaşanabilecek en can sıkıcı sorunlar listesinin başına taşıyor. İzlediğiniz filmin en heyecanlı yerinde veya aradığınız bilgiye tam ulaşacağınız anda yavaşlayan internetin keyfinizi kaçırmaması için birkaç basit önlem almanız yeterli.

İnterneti yavaşlayanlar bunları mutlaka yapın

Erdal KAPLANSEREN

Haberin Devamı

erdal@layka.com.tr

Twitter: @Kaplanseren 

İnternetin yavaşlamasının sebebi modem, kablo kesikleri ya da alt yapıyla ilgili bir sorun olabiliyor. İnterneti hızlandırmak için yavaş internete çözüm olabilen yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Modeminizi kontrol edin

İnternetin yavaş olmasının nedeni modemin internet planına uygun bir özellik teşkil etmemesi olabiliyor. Bant genişliğinin yüksek olması internet hızının artmasını sağlayacaktır. Modemin özelliklerini kontrol etmek için internet sağlayıcılarından destek alabilirsiniz.

Virüs taraması yapın

Modem ayarı, internet planı gibi kontrollerde sorun olmadığını fark ettiyseniz virüs taraması yapmalısınız. Bilgisayardaki bağlantılardan beslenerek internetin yavaşlamasına zemin hazırlayabilen virüsü program aracılığıyla etkisiz hale getirerek sorunsuz internet keyfi yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kablo kısaltın

İnternet kopukluklarını çok sık şekilde ortaya çıkaran sorunlardan bir diğeri de uzun kablo kullanımı oluyor. İnternetinizi hızlandırabilmek için priz, telefon hat ya da kabloları varsa yenileyebilirsiniz.

Güncelleme yapın

İnterneti hızlandırmak için başvurabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri de donanım ve yazılım güncellemesi yapmak. İnternet hızıyla dijital dünyaya ayak uydurmak istiyorsanız sık sık güncelleme yapmalısınız.

Çakışmalara dikkat edin

Modemin bulunduğu alanda tablet, telefon, ses sistemi bulunması cihazların kendi aralarında elektromanyetik kesişim oluşturmasına neden olabiliyor. Elektronik cihazları mümkün olabiliyorsa modemin bulunduğu alanda tutmamalısınız. İnternet hızlandırmak için modemi interneti kullandığınız odaya yerleştirmeli ve masa, kitaplık ya da dolap üstü gibi yüksek alanları tercih etmelisiniz.

Wifi hattınızı koruyun

WiFi ağı kullanıcısı ne kadar fazla olursa internet hızı o kadar azalacaktır. Dolayısıyla şifrenizi paylaşmayın. Elbette şifrenizi paylaşmamanız ağınıza kimsenin dahil olmayacağı anlamına gelmez. Siber saldırıların mağduru olmamak için güvenli, sağlam ve tahmin edilmesi zor bir şifre belirleyin.

Modemi kapatıp açın

Haberin Devamı

Türk usulü tamirat yöntemi olarak kapatıp açma önerisi size basit gelebilir; fakat modemi kapatıp açmak internet hızlandırma yöntemleri arasında en basit ve en etkili yöntemlerden biri. Çünkü bu yöntemde  “güç döngüsü” sayesinde internet hızını etkileyen bilumum problemleri resetleyerek ortadan kaldırabilirsiniz.