Teknoloji Haberleri Teknolojik ürün alırken bunlara dikkat edin!

Teknolojik ürün alırken bunlara dikkat edin!

15.01.2020 - 17:46 | Son Güncellenme:

Teknoloji, küçük ayrıntılarla kaybettiğimiz zamanı bize geri kazandırıyor. Basit bir çöp kovasının bile “akıllı” unvanını edindiği, yapay zekanın hayat standardımızı değiştirdiği günümüzde en çok alışveriş yapılan kategori elektronik ürünler oluyor. Yenilikçi çözümler sunan teknolojik ürünler bizi cezbediyor ve satın alma dürtüsüyle o ürüne sahip olmak için kimi zaman şartlarımızı zorluyoruz. Peki, siz teknolojik ürün alışverişinde ne kadar dikkatlisiniz? Kendiniz ya da sevdikleriniz için teknolojik ürün alacaksanız alışveriş sırasında birkaç noktada özellikle dikkatli olmasınız.

Teknolojik ürün alırken bunlara dikkat edin

Öncelikli kriteriniz fiyat olmamalı

Haberin Devamı

Alışverişin akışını etkileyen en önemli unsur bütçe olduğundan alışveriş sırasında tercihleri etkileyen şey fiyat etiketi oluyor. Oysa bir rakam belirleyerek ürünlere rakam biçmek yerine ürünlerin performansının yüksek ve ergonomik olmasına öncelikle dikkat etmek gerekiyor. Örneğin, akıllı telefon tercihi yaparken fiyatından çok RAM, depolama, pil kapasitesi, çekim kalitesi gibi teknik özelliklerine dikkat etmek gerekiyor.

Ürün hakkında bilgi edinmelisiniz

Ürünleri acele şekilde aldıysanız veya o ürünün nasıl özelliklere sahip olması gerektiğinin bilincinde değilseniz aldığınız ürün çok kısa süre sonra pişmanlık yaratacaktır. Bu durumda ürünü aldığınız mağazanın iade ve değişim politikaları hakkında fikir sahibi olmak ve iade etmek için ürünü paketleyip kargolamak gibi sıkıntılı bir süreci yönetmeniz gerekli olur. Bu durumla karşılaşmamak için ürün hakkında detaylı araştırma yapmalısınız. Örneğin, e-ticaret sitelerinin “yorumlar” bölümündeki kullanıcı yorumlarını okuyarak önerilerine kulak verebilirsiniz.

Haberin Devamı

İhtiyacınız için en uygun modeli seçin

Teknolojik ürünler için yapılan değişim taleplerinin sebeplerinden biri de yanlış model seçilmesi oluyor. Teknolojik ürünlerin geniş bir yelpazede sunulmasının yarattığı kafa karışıklığıyla alınan bir ürün pişmanlık yaratabiliyor. Bu noktada mağaza çalışanından yardım almak önem taşıyor. Dikkat etmeniz bir nokta da ürünün boyutu. Bir ürün her özelliği ile size hitap eden çok kullanışlı ve dayanıklı cezbedici olabilir; fakat ürünün boyutu uygun değilse iade ve değişim süreci başlayacaktır. Bu nedenle TV, bulaşık makinesi gibi büyük ürünleri alırken ürünü yerleştirmeyi planladığınız alanın ölçülerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Güvenilir marka seçin

Teknolojik ürün alışverişinde en sık yapılan hatalar arasında fiyatı uygun diye bilinmeyen markanın ürününü seçmek veya güvenilirliğinden emin olunmayan bir mağazadan alışveriş yapmak oluyor. Bu durumda da satıcı firmayı doğru seçmek büyük önem kazanıyor. Ürünü satın aldığınız mağazanın satış sonrası destek imkânı sunup sunmadığına emin olmalısınız. Tüketici ile iletişim kuracak, piyasa geçmişi olan ve kurumsallaşmış firmalar güvenilir firmalar diyebiliriz.