Teknoloji Teknolojide Tarihi Anlaşma!

Teknolojide Tarihi Anlaşma!

28.03.2014 - 03:59 | Son Güncellenme:

Microsoft ve Dell, karşılıklı sözleşme imzaladı! Microsoft, Android ve Chrome OS için Dell’e telif ödeyecek; Dell’in ödemesi ise Xbox modelleri için!

Teknolojide Tarihi Anlaşma

Teknoloji pazarının lider markalarından Dell ve yazılım ve üretici devi Microsoft, yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Sözleşme konusu ise, popüler mobil işletim sistemi Android ve her geçen gün biraz daha güç kazanan Chrome OS patentlerine karşılık Xbox oyun konsollarının patent izinleri.

Haberin Devamı

Microsoft, Dell ile imzaladığı çapraz anlaşma sayesinde, Android ve Chrome OS işletim sistemlerini yeni nesil masaüstü/akıllı cihazlarında kullanabilecekken Dell ise çalışmalarını Microsoft’un başarılı oyun konsolu Xbox modelleri üzerinde sürdürebilecek.

Microsoft tarafından yayımlanan resmi basın açıklamasına göre, dünya pazarında büyük adımlar atılmasının ilk aşaması olan Microsoft-Dell anlaşması, 2015 yılından itibaren geçerli olacak. Oyun konsollarına ait donanımlar üretmeye hazırlanan Dell, resmi sitesinde kullanıcı yorumlarını değerlendirmek üzere bir anket yayımlamayı planlıyor.