Teknoloji Tesla Büyük Bir Kimlik Krizi Yaşıyor

Tesla Büyük Bir Kimlik Krizi Yaşıyor

11.07.2016 - 15:32 | Son Güncellenme:

Tesla firması son yıllarda elektrikli araba üretimi ile gündemde kalmayı başarmış ancak görünüşe göre ciddi bir kimlik krizi ile karşı karşıya.

Tesla Büyük Bir Kimlik Krizi Yaşıyor

Firma yöneticisi Elon Musk’ın karşılaştığı kimlik krizi firmanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olabilir. Bu krize sebep olan bir kaç neden var.

Haberin Devamı

Bunlardan en göze çarpanları geçtiğimiz aylarda firmanın üretmiş olduğu arabaların otomatik sürüş özelliğinden doğan kazalar. Model S arabasının yapmış olduğu kaza, arabadaki oto pilot önünde dönüş yapmakta olan tırı algılayamadığı için ölümle sonuçlanmıştı. Benzer şekilde Amerika Birleşik Devletlerinin bir başka şehrinde ölümcül olmayan bir kaza gerçekleşmiş. Bu kazalar Tesla firmasının ürettiği arabaları mercek altına alınması ile sonuçlanmış.

Ancak Tesla kendisini otomotiv üreticisi olarak tanımlayan bir firma değil. Hatta geleneksel otomotiv firmaları ile karşılaştırıldığı zaman Tesla daha çok teknoloji üreticisi olarak ön plana çıkıyor. Elon Musk’ın firmanın başına geçmesinin sebeplerinden biri fosil yakıtlarından sürdürülebilir yakıtlara geçişi hızlandırma isteği. Elektrikli arabalar bu planın sadece ufak bir parçası.
İlginizi çekebilir: Tesla Ölümcül Kazaya Sebep Oldu!

Haberin Devamı

Bahsedilen kimlik krizi bu noktada devreye giriyor. Firma bir yandan müşterilerinin taleplerini karşılamak için yeni elektrikli araba modellerinin üretimini sağlamak zorundayken bir yandan asıl amacı olan teknoloji geliştirmeyi devam ettirmek zorunda. Firma araçlarındaki otomatik sürüş problemlerinden kaynaklı olarak doğan sıkıntıları atlatarak tekrar kaldıkları yerden devam edebilecek mi yoksa bu krizi atlatamayıp çöküş sürecine girecek mi önümüzdeki günlerde göreceğiz.