Teknoloji Tesla Energy’den Devrim Yaratacak İki Ürün!

Tesla Energy’den Devrim Yaratacak İki Ürün!

04.05.2015 - 10:38 | Son Güncellenme:

Tesla Motors olarak tanıdığımız firma, artık sanayi ve ev için bataryalar üreten Tesla Energy olarak da karşımıza çıkıyor! İşte akıl almaz Tesla bataryaları…

Tesla Energy’den Devrim Yaratacak İki Ürün

Otomobil dünyasının en teknolojik ve lüks araçlarından biri olan elbette ki elektrikli araçlarıyla dikkat çeken- TeslaMotors, yeni bir sektöre daha soyunuyor. Yani Tesla firmasının bir otomobil firması olduğunu düşünüyorsanız, fikrinizi değiştirmeniz gerektiğini hatırlatabiliriz. Elektrikle çalışan güçlü motorlu otomobillerin gücü artık TeslaEnergy firmasından gelecek.

Haberin Devamı

Dilerseniz konuyu biraz daha açalım. California’nın Polo Alto ilinde kurulan Tesla Motors, artık Tesla Energy adıyla da anılacak. TeslaEnergy tarafından evler için PowerWall ve mega işletmeler için geliştirilen PowerPacks batarya üretildi. Akıllı cihazların şarj sürelerinden şikayet ettiğimiz bu günlerde TeslaEnergy, endüstriyel olarak başladığı batarya üretimlerini, akıllı cihazlar için de revize edebilir.

7-10 kWh(Kilo Watt) gücündeki PowerWall, evdeki tüm cihazların UPS(Güç kaynağı) kullanmaya gerek kalmadan çalışmasını sağlıyor. İşletmeler için üretilen PowerPacks ile bu güç 100 kWh‘a çıkıyor. Şarj etmek için güneş panelleri, şehir elektriği veya hareket mekanizmalı bir cihazdan yararlanmak gerektiğini hatırlatan TeslaEnergy firması, ürettiği bataryaların ömrü olmadığını, binlerce hatta yüzbinlerce kez şarj edilebilir olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

Elektrikli otomobil modeliyle kendine hayran bırakan TeslaMotors, öyle görünüyor ki kendi araçlarında kullandığı sınırsız şarj ömürlü bataryaları satışa çıkarıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan testlere göre, fosil ile üretilen enerjinin 3 katı daha güçlü ve sağlıklı olduğu kanıtlanan bataryaların, 2.000 milyon metrik tonluk bir işletmeyi PowerPacksbatarya ile çalıştırmak mümkün.

Tesla CEO’su ElonMusk, Tesla bataryalarının güneş enerjisi kullanılarak şarj edilmesini öneriyor. Wall Street Journal’ın haberine göre ise PowerWall 29.429 Dolar maliyetle üretilmiş. Yeni gelişmelerle yeniden karşınızda olacağız.

Yazarlar