Teknoloji Tesla Model S Hacklendi

Tesla Model S Hacklendi

24.04.2016 - 13:47 | Son Güncellenme:

Tesla’nın modellerinden bir tanesi olan Model S dev bir dokunmatik ekrana sahip fakat isterseniz bu ekranda yol almak yerine bir film izleyebilirsiniz.

Tesla Model S Hacklendi

Bir hacker Tesla Model S içerisinde Gentoo Linux işletim sistemini çalıştırmayı başardı. Linux işletim sistemi sayesinde arabanın ortasında bulunan dev dokunmatik ekran haline geliyor ve buradan isterseniz film de izleyebiliyorsunuz. Hacker bunu nasıl başardığını ekran görüntülerini ve kurulum rehberini internet üzerinden paylaşıyor.

Haberin Devamı

Biraz detaylara gelecek olursak işletim sistemi Gentoo arm sistemini kullanıyor. Kullanıcının anlattığına göre sistem çapraz derlenmiş chroot ile hallediliyor. Tesla üzerinde Gentoo kullanan sürücü bütün kısıtlamaları ve CFLAGS’ı devre dışı bırakan kullanıcı arabanın hızlandığını dile getiriyor. Bu kullanıcıya göre onun Teslası’nın 5 saniyelik 0-60 kilometre rekoru diğer 5 saniyelik 0-60 kilometreden daha hızlı. Tabi bunun bir şaka olduğunu biliyor fakat proje gerçekten ciddi.

Kullanıcının asıl hedefi Tesla’nın işletim sisteminin olabildiğince hızlı çalışması, XFCE adı verilen masa üstü çevresiyle uyumlu olması ve NetSurf internet tarayıcısını tamamen desteklemesi. Daha önce bir Tesla kullanıcısı da kendi firmware yazılımı ile adından bahsettirmişti. Bunun üzerine şirket bir açıklama yapmış ve kullanıcıların arabanın yazılımı ile oynamaması gerektiğini ifade etmişti.

Haberin Devamı

Bu ayın başlarında çalışmalarına başlayan hacker konsolda bulunan ekranın işletim sisteminin çekirdek dosyalarına nasıl eriştiğini tek tek anlatıyor. Kullanıcı çektiği önek videoda ön paneli klavye kullanarak kontrol ediyor ve bu esnada Terminatör filmi konsolda yer alıyor.