Teknoloji Tesla Model X’te Büyük Problem

Tesla Model X’te Büyük Problem

12.04.2016 - 14:21 | Son Güncellenme:

Bugün Tesla’nın yaptığı açıklamada Model X sahipleri şaşkına döndü. Neredeyse 2700 Model X SUV Tesla tarafından geri çağırıldı.

Tesla Model X’te Büyük Problem

Model X’in geri çağırılmasına bir test kazası neden oldu. Kazada üçüncü sırada bulunan koltuklar yerinden kaydı. Sadece 26 Mart tarihinden önce üretilen arabalarda bu hata bulunuyor.

Haberin Devamı

Şirket bugün araç sahiplerine e-posta yolu ile bir açıklama yaptı. Bu hata şirketin araçlara uyguladığı koltuk dayanıklılık testinde ortaya çıktı. Uygulanan testlerde üçüncü sırada bulunan koltuklar beklenmeyen bir şekilde ileriye doğru kaydı. Üçüncü sırada bulunan yatar koltuklar Tesla’nın anlaştığı bir üretici tarafından üretiliyor. Şirket gönderdiği e-postada yatar koltukların bir kaza anında ileriye doğru hareket ederek istenmeyen durumları ortaya çıkarabileceğini açıkladı.

Tesla ayrıca e-postada çoktan bu problemi giderdiklerini ve geliştirilmiş bir yatar koltuk modeli ile değişiklik yapıldığını belirtti. Yapılan açıklamada bir de sürücülere uyarıda bulunuldu. Kullanıcılara araçlarını geri göndermeden üçüncü sıra koltuklarını kullanmamalı tavsiye edildi. Basın sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre ise henüz hiçbir kullanıcı bu hatayı fark etmedi.

Haberin Devamı

Şirket bu geriye çağırmanın araç üretimini sekteye uğratmayacağını belirtti. Üretime tam hız devam eden firma Mart ayından bu yana haftada 750 adet Model X ürettiğini açıkladı. Kullanıcılar araçlarını Tesla servislerine götürerek tamir ettirebilecekler.

2015 yılının Eylül ayında yapılan Model X lansmanı esnasında Elon Musk bu aracın en güvenli SUV olduğunu iddia etmişti. Bu şirketin yaşadığı ilk problem değil. Kasım 2015’te de 90.000 Model S sedan emniyet kemeri hatasından dolayı geri çağırılmıştı.

Tesla, Bir Kez Daha Rekor Kırdı