Teknoloji Tesla'nın aracı kendiliğinden çalışıp eve daldı

Tesla'nın aracı kendiliğinden çalışıp eve daldı

02.01.2017 - 16:29 | Son Güncellenme:

Güney Koreli ünlü aktör Ji Chang Son, Model X aracının park edildikten sonra çalışıp, evine girmesi nedeniyle Tesla'ya dava açtı.

Teslanın aracı kendiliğinden çalışıp eve daldı

Son'un anlattığına göre baba ve oğul otombilin içindeydi. Olay sırasında oğlunun yaralandığı belirten Son, Tesla'ya dava açtı. Konuyla ilgili Gizmodo'ya konuşan bir Tesla yetkili ise Koreli aktörün kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü. Yetkili, aracın kontrolünün Son'da olduğunu buna rağmen tazminat ödemeyi kabul ettiklerini ancak karşılığında tehdit edildiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Tesla yetkilisi kanıtların açıkça aracın bir hatası olmadığını gösterdiğini söylerken özellikle 1990'ların sonunda rol aldığı film ve diziler ünlü olan aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı Ji-chang Son, Facebook'tan bir gönderi yayınlayarak Tesla'nın hatası olduğunu kabul etmediğini bu nedenle de dava açtığını söyledi.

Son, "Şirket, beni ünüm dolayısıyla, tehditlerde bulunarak haksız para kazanmakla itham ediyor. Daha önce de söylediğim gibi, duvarlarım yeterince sağlam olmasa hem oğlum, hem de ben hayatlarımızı kaybetmiştik." açıklamasında bulundu.

Tesla'ya 7 farklı konuda dava açan Son'ın avukatına karşın firma ise sürücünün hatalı olduğunu ve gaz pedalına bastığını savunuyor. Tesla, aktörü ünlü olma statüsünü kullanarak kendilerine zarar vermek için kullanmakla da suçluyor.