Teknoloji Twitter’dan 140 Karakterlik Teşekkür Mesajı

Twitter’dan 140 Karakterlik Teşekkür Mesajı

21.03.2016 - 12:27 | Son Güncellenme:

Twitter 21 Mart 2006’da yani tam on yıl önce bugün dünyaya geldi. O zamandan beri çok popüler oldu ve tam 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı var.

Twitter’dan 140 Karakterlik Teşekkür Mesajı

Twitter,10 yıldır internettin önde gelen sosyal medya sitelerinden olmasına rağmen hala bir çok insan tarafından anlaşılamıyor. Herhalde şirketin bugün yayınladığı video bunu değiştirmeye yarar. İki buçuk dakika uzunluğundaki videoda dünya çapındaki kullanıcılara teşekkür ediliyor ve uygulamayı benzersiz yapan şey anlatılıyor.

Haberin Devamı

Bildiğiniz üzere Twitter kurulduğu günden sonra haber alma yöntemlerimizi oldukça geliştirdi ve bunu çok hızlandırdı. Bunu videosunda anlatmaya çalışan Twitter 2011’de yaşanan Arap Baharı ve Japonya’yı vuran tsunami felaketinde Twitter’da olanlara dikkat çekti. Aynı zamanda videoda #BringBackOurGirls, #blacklivesmatter ve #LoveWins gibi sosyal aktivizm hareketleri de yer aldı. Tüm bu olanların yanı sıra uygulamada bir çığ gibi büyüyen viral videolar ve GIFler de kendilerine videoda yer buldular. Videoda yayınlanan bütün teşekkür mesajı sadece 140 karakter. Hatta yazar ilk başta 140 karakteri aşıyor ve sonra tweetini düzeltiyor. Bu durum her kullanıcının başına en az bir kez gelmiştir ve muhtemelen gelmeye devam edecek. Geçtiğimiz 10 yılda sosyal medya platformunda bir çok değişiklik yaşadı ancak 140 karakterden ödün vermedi. Video biraz da bu 140 karaktere olan bağlılığa dikkat çekiyor. Son zamanlarda bu popülerliğini bir türlü kazanca çevirmese de platform günümüz de önemli sosyal medya araçlarından bir tanesi.

Papa Artık Instagram’da