Teknoloji Ünlü Youtuber Arapça konuştuğu için uçaktan atıldı

Ünlü Youtuber Arapça konuştuğu için uçaktan atıldı

22.12.2016 - 13:28 | Son Güncellenme:

YouTube'ta 2 milyondan fazla takipçsi bulunan Adam Saleh ve arkadaşı, Arapça konuştukları gerekçesiyle Delta Havayolları’na ait uçaktan indirildi.

Ünlü Youtuber Arapça konuştuğu için uçaktan atıldı

ABD’li Adam Saleh ve arkadaşı Slim Albaher, Londra’daki Heathrow Havaalanı’ndaki uçakta telefonda Arapça konuşmalarının ardından bazı yolcuların şikayetçi olduğunu ve bunun ardından da kaptanın kendilerinden uçağı terk etmelerini istediğini söyledi. Çarşamba günkü uçuşun hemen öncesinde meydana gelen olayı cep telefonuyla kayda alan Saleh, sosyal medyada söz konusu havayolu firmasına ‘boykot’ çağrısında bulundu ve dava açacağını belirtti.

Haberin Devamı

Olayı sosyal medya hesaplarından paylaşan Salih'in video kaydında, görevliler tarafından uçaktan indirilmeden hemen önceki sözleri yer aldı. Annesiyle yaptığı Arapça telefon görüşmesinin ardından bazı beyaz yolcuların kendisini şikayet ettiğini savunan Salih, "Farklı bir dil kullandığımız için bizi uçaktan atıyorlar. 2016 yılındayız. Gözlerime inanamıyorum. Bu ırkçılık" dedi. Saleh'in olaya ilişkin yayımladığı videonun olduğu tweet ise 770 binden fazla retweet, 660 binden fazla beğeni aldı

CBS kanalına yaptığı açıklamada, yolculardan birisinin kendisini "İngilizce konuş" diye uyarıda bulunduğunu kaydeden Saleh, “Ben de kadına istediğim dilde konuşabileceğim şeklinde karşılık verince, uyarıda bulunan kadının kocası bana bağırmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Adam Saleh'in Twitter'dan yayınladığı videoya ulaşabilirsiniz.