Teknoloji Western Digital’den MacBook'ları da şarj edebilen USB-C sürücü

Western Digital’den MacBook'ları da şarj edebilen USB-C sürücü

12.04.2017 - 14:14 | Son Güncellenme:

Western Digital, USB-C bağlantısına sahip yeni sürücüsü USB-C G-Drive, 4, 8 ve 10 TB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği ile geliyor. Cihaz, MacBook cihazlarınızı ve diğer uyumlu dizüstü modellerini şarj edebiliyor.

Western Digital’den MacBookları da şarj edebilen USB-C sürücü

Elektrik ihtiyacını prizden karşılayan G-Drive, taşınabilir bir HDD. Cihaz, USB 3.1 Tip-C bağlantısı ile 45W seviyesine kadar dizüstü bilgisayar, tablet gibi taşınabilir tüm cihazlarınızı şarj edebiliyor. 5400 RPM dönüş hızına sahip olan sürücü, 195 MB/s transfer hızına ulaşabiliyor. USB-C kablosu haricinde kutu içeriğinde USB-A kablosu da yer alıyor. Sürücü Thunderbolt 3, USB 3.1, USB 3.0 ve USB 2.0 bağlantılarına da destek veriyor. Mac haricinde Windows bilgisayarlarla da uyumlu şekilde çalışan sürücü, alüminyum bir gövdeden oluşuyor.

Haberin Devamı

Western Digital’den MacBookları da şarj edebilen USB-C sürücü

Kutudan çıktığında Mac ile uyumlu olacak şekilde biçimlendirilen G-Drive’ın Windows bilgisayarlarla çalışabilmesi için hızlı bir şekilde yeniden biçimlendirilmesi gerekiyor.

Bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak G-Drive’ın 4 TB’lık versiyonu 200 dolardan, 8 TB’lık versiyonu 350 dolardan, 10 TB’lık versiyonu ise 500 dolardan satışa sunulacak.