Teknoloji WhatsApp yanlış bilgilerle mücadele için Araştırma Ödülleri başlattı

WhatsApp yanlış bilgilerle mücadele için Araştırma Ödülleri başlattı

04.07.2018 - 16:09 | Son Güncellenme:

WhatsApp, yanlış bilgilendirme ile mücadele etmek için, Araştırma Ödülleri'ni başlatıyor. WhatsApp, bununla yanlış bilgilendirmeyi engelleyecek çözümleri kendisine sunan araştırmacıları ödüllendirecek.

WhatsApp yanlış bilgilerle mücadele için Araştırma Ödülleri başlattı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

WhatsApp'taki yanlış bilgilendirme ile ilgili konuları araştırmak isteyen araştırmacılara bir ödül paketi hazırlanıyor. WhatsApp, yanlış bilgilendirme ile mücadele etmek için, Araştırma Ödülleri'ni başlatıyor. Şirket, sosyal bilim veya disiplinle ilgili her türlü teklifi memnuniyetle karşılayacağını söyledi.

WhatsApp Araştırma Ödülleri, WhatsApp, Facebook gibi bilimsel ve politik topluluklardaki yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek için çalışmalar yürüten araştırmacılara finansman sağlayacak. Bunlar sınırsız parasal ödül olduğundan, araştırmacılara mevcut araştırma portföylerini genişletme seçeneği sunacak.

Çevrimiçi etkileşimi ve bilgi teknolojilerini kullanan yerleşik deneyime sahip bireylerin yanı sıra mevcut araştırmalarını bu alanlara genişletmek isteyenlerin başvurularını kabul edecekler. Şirket ayrıca, alıcılara WhatsApp verilerinin sağlanamayacağını ve ödül araştırmalarından elde edilen tüm verilerin araştırmacı tarafından sahiplenileceğini açıkladı. Ayrıca programın araştırma teklifi başına 50 bin dolara kadar ödül vereceği belirtildi. Tüm başvurular, uzmanlar ve WhatsApp araştırma personeli tarafından incelenecek.

Haberin Devamı

Bu başvurular 12 Ağustos'a kadar sürecek. Başvuru sahiplerine 15 Eylül itibariyle e-posta yoluyla bilgi verilecek.

WhatsApp konuyla ilgili şunları söyledi: "WhatsApp, kullanıcılarımızın güvenliği konusunda titiz davranıyor. Bu yeni proje ile, çevrimiçi platformların yanlış bilgilendirilmesinde nasıl kullanıldığına dair daha fazla bilgi edinmek için Hindistan'daki önde gelen akademik uzmanlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bu yerel araştırma, WhatsApp içinde yaptığımız son değişiklikleri inşa etmemize ve insanların yanlış haberleri, aldatmacaları tespit etmelerine yardımcı olmak için geniş eğitimi desteklememize yardımcı olacak."