Teknoloji WhatsApp'taki fotoğraftan yola çıkarak uyuşturucu satıcısını yakaladılar

WhatsApp'taki fotoğraftan yola çıkarak uyuşturucu satıcısını yakaladılar

23.04.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:

Galler polisi, bir uyuşturucu satıcısını WhatsApp'tan gönderilen fotoğraf üzerindeki parmak izinden tanımlayarak yakaladı. Polis, parmak izlerini şüphelilerle eşleştirdi ve toplamda bu olayla ilgili 11 kişi tutuklandı.

WhatsApptaki fotoğraftan yola çıkarak uyuşturucu satıcısını yakaladılar

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yeni bir parmak izi tekniği, polisin suçluları yakalamak için kanıtlara nasıl yaklaştığının geleceği. Bir WhatsApp mesajından uyuşturucu çetesi çökertildi. Avuç içinde ecstasy hapları tutan bir adamın görüntüsü Bridgend'de tutuklanan birinin cep telefonunda bulundu. South Wales Polisinin bilimsel destek birimine gönderildi ve toplamda 11 uyuşturucu satıcıs tutuklandı. Bunun Galler'deki bir fotoğraftan alınan parmak izleri doğrultusunda yapılan ilk tutuklama olduğuna inanılıyor.

Adli birimin başındaki isim Dave Thomas, kullanımını "çığır açan" bir teknik olarak nitelendirdi. Yetkililerin artık potansiyel kanıtlar için ele geçirilen telefonlardaki fotoğraflara daha yakından baktıklarını söyledi. "Parmak izi eski moda bir teknik, yeni değil. Sonuçta, her şeyin ötesinde, bir telefon aldık ve üzerindeki her şeye baktık. Bunun üzerinde uyuşturucu satıcısına ait bir parmak izi olduğunu biliyorduk. Bu adamlar (satıcılar) teknolojiyi yakalanmak için kullanmıyorlar ve ilerlemelere ayak uydurmamız gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

Thomas, "Fotoğrafın ölçeği ve kalitesi bir sorun oluştursa da, küçük parçalar satıcı olduğunu kanıtlamak için yeterliydi" diye ekledi. Thomas, insanların % 80'inin artık cep telefonlarına sahip olduğunu ve savaş, araba kazaları gibi olayları kaydetmek için kullandıklarını belirtti.