Teknoloji Windows 10 Güncellemesinde Neler Olacak

Windows 10 Güncellemesinde Neler Olacak

26.07.2016 - 17:18 | Son Güncellenme:

Microsoft’un son model işletim sistemi Windows 10, 29 Temmuz günü birinci yaşını dolduracak ve 2 Ağustos’ta ise yıl dönümü güncellemesi bizlerle olacak.

Windows 10 Güncellemesinde Neler Olacak

Windows 10 için yayınlanacak en büyük güncelleme paketi olan Anniversary Update bizim için önemli yenilikler içeriyor. Bu güncellemelerin bazılarını biz kullanamayacağız çünkü Cortana‘nın da dahil olduğu bazı servisler Türkiye’de henüz kullanıma açılmadı.

Haberin Devamı
Neler Olacak?

Güncellemenin sadece bizi ilgilendiren kısımlarını ele alacak olursak herhalde en çok beklenin Microsoft Edge eklentileri olduğunu söyleyebiliriz. Hatta AdBlock, 1Password, LastPass ve EverNote eklentileri şimdiden hazır. İşletim sistemine bir de siyah tema gelecek ve kullanıcı arayüzünde bazı değişiklikler olacak. OS X’te otomatik olarak belirlenen zaman dilimi özelliği yine bu güncelleme ile beraber Windows’a gelecek. Bu güncelleme ile beraber Windows 10 Uygulamaları artık Xbox One’da kullanılabilecek.

Microsoft bu yılın başına işletim sistemine Bash desteği getireceğini açıkladığında geliştirici dünyasını çok şaşırtmıştı. O da bu güncelleme ile geliyor. Yeni bir Skype uygulamasına da kavuşuyoruz ve artık Windows ya da Android işletim sistemli telefonlara gelen bildirimleri bilgisayar ekranında da görebileceğiz.