Teknoloji Windows Phone’nun Devri Kapanıyor mu?

Windows Phone’nun Devri Kapanıyor mu?

22.04.2016 - 14:35 | Son Güncellenme:

Microsoft’tan gelen son satış rakamları Lumia markasının sona yaklaştığını gösteriyor. Peki Microsoft bu durumu lehine çevirebilir mi?

Windows Phone’nun Devri Kapanıyor mu

Dünyanın en büyük telefon üreticisi Nokia‘nın Microsoft‘a devredilme hikayesi oldukça acıklı bir hikayedir. Şirketlere “neler yapmamalısınız” isimli bir kitap yazılsa Nokia‘nın son dönemi gösterilerek yöneticilere neler yapmaları gerektiği rahatlıkla anlatılabilir. Microsoft‘un mobil işletim sistemi Windows Phone ile yoluna devam etme kararı alan Nokia’nın da sonunu bu hazırlamıştı.

Haberin Devamı
Lumia markası Windows Phone ile Anılacak!

Microsoft‘un Nokia‘yı satın almasından önce Nokia yöneticileri şunu söylüyordu. “Android tarafında belli markaların tekeli var, iOS tarafındaysa tek bir markanın hükümdarlığı var; biz de Nokia olarak Windows Phone ekosisteminin tekeli olmak istiyoruz“

Bu açıklamanın elle tutulur bir tarafı var ama nereden tutsanız elinizde kalıyor. Zaten kaldı da çünkü Nokia’nın mobil tarafı “yok paraya” Microsoft’a satıldı. Yazılım devi de Nokia markasını kaldırarak yoluna Lumia markası ile devam etti. Bunun da sebebini üsteki fotoğraf yeterince açıklıyordur diye düşünüyoruz. Zira o büyük üreticiler Windows Phone işletim sistemine sahip telefonlar üretiyorlar…

Lumia Satışlarında Ciddi Düşüş Var

Yola devam etti, etmesine ama açıklanan rakamlar Lumia markasının ciddi bir sorun yaşadığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl aynı dönemine göre %83 daha az telefon satan markanın 2,3 milyon adetlik Lumia satışı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

2015 yılında 24,7 milyon cihaz satan firmanın bu yıl 15,4 milyon cihaz satabileceği öngörülüyor. Bu rakamlara göre de gelirler ise %47 oranında azalacak.

Bakalım Microsoft bu kötü gidişe karşı nasıl bir önlem alacak?

Huawei P9 Gerçek Kullanım Pil Testi