Teknoloji Xbox Scorpio Hakkında Çarpıcı Açıklama

Xbox Scorpio Hakkında Çarpıcı Açıklama

16.06.2016 - 15:21 | Son Güncellenme:

Xbox One S ile dikkatleri üzerine çeken Microsoft, bir yandan 4K çözünürlük sunan Xbox Scorpio için de çalışmaya devam ediyor…

Xbox Scorpio Hakkında Çarpıcı Açıklama

Geçtiğimiz gün yeni oyun konsolunu tanıtan yazılım devi Microsoft, bunun ardından gözleri üzerine çekmişti. Kullanıcılar tamamen yeni bir oyun konsolu beklerken sahneye çıkan firma, Xbox One cihazından %40 daha ince tasarladıkları Xbox One S sürümünü tanıtarak belirli bir kitleyi ne yazık ki hayal kırıklığına uğrattı. Ancak çalışmaların devam ettiğine dair sinyaller vermiş olan firma, bir nebze olsa da oyunculardaki heyecanı arttırmayı başarıyor. Nitekim Eurogamer sitesine konuşan Xbox patronu Phil Spencer, şu anda geliştirilmekte olan Xbox Scorpio versiyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bir editörden gelen kullanıcılar neden Scorpio yerine Xbox One S’i tercih etsinler sorunu yanıtsız bırakmayan Spencer, çarpıcı bir cevap verdi.

Haberin Devamı
4K TV’ni Yoksa Boşuna Para Vermeyen

Spencer, bahsi geçen soruya karşılık olarak editöre 4K çözünürlük sunan bir televizyonunun olup olmadığını sordu. Editör, 4K TV’ye sahip olmadığını söyleyince açıklama yapan Spencer, o zaman Xbox Scorpio cihazını satın almasına gerek olmadığını belirtti. 4K çözünürlük sunan ekranlar adına Scorpio’nun hazırlandığını söyleyen Spencer, eğer cihazdan tam olarak verim almak istiyorsanız 1080p TV kullanmamız gerektiğini belirtti. Phil Spencer’a göre Scorpio ile yaratılan performans, sadece 4K TV’lerde görülebilecek.

Geliştirilme Süreci Devam Ediyor

Kapalı kapılar ardında geliştirilmeye devam edilen yeni Xbox hakkında şimdilik çok fazla detay sahibi değiliz. Cihazın One’dan çok daha güçlü olacağı ve yüksek ihtimalle en güçlü oyun konsolu unvanının sahibi olacağı beklenmekte.