Teknoloji Xiaomi 2016 İlk Çeyrekte Rekor Satış Gerçekleştirdi!

Xiaomi 2016 İlk Çeyrekte Rekor Satış Gerçekleştirdi!

20.04.2016 - 13:42 | Son Güncellenme:

Çinli üreticiler akıllı telefon pazarını domine ederken global pazarda kendilerine bir türlü yer bulamıyorlar. Kendi vatanında 14,8 milyon adet telefon satan Xiaomi 2016’ya oldukça hızlı bir giriş yaptı.

Xiaomi 2016 İlk Çeyrekte Rekor Satış Gerçekleştirdi

Google‘da Android’ten sorumlu Başkan Yardımcısı Hugo Barra‘yı bünyesine katan Çin’in Apple’ı Xiaomi özellikle son yıllarda büyük bir değişim yaşıyor. Artık daha kaliteli ürünler ortaya koyan üreticinin Amerika’da da pazara girmesi büyük bir sürpriz oldu.

Haberin Devamı
2016 İlk Çeyreğinde Rekor Satış Gerçekleştirdi!

Dünyanın en kalabalık ülkesinden sonra en sert pazarlardan birisi olan Amerika pazarında başarılı olmak için uğraşan Xiaomi, 2016 ilk çeyreğinde 14,8 milyon adetlik telefon satışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Global üreticilerin yılda 40 milyon akıllı telefon sattığında bunu başarı olarak gördüğü bir ortamda Xiaomi geçtiğimiz yıl 70 milyon adetlik satış rakamına ulaşması da oldukça ironik bir durum.

Her geçen yılla birlikte Çinli üreticilerin pazarı ciddi anlamda domine ettiklerine şahit oluyoruz. Hem yazılım tarafında hem de donanım tarafında oldukça agresif davranan Çinli üreticilerin 2016 yılında daha geniş pazarlara ulaşacağını düşünüyoruz. Oppo, Huawei, ZTE ve Xiaomi gibi firmalar her geçen nesille birlikte taklit edenden taklit edilene doğru geçiş yapıyorlar.

Haberin Devamı

Çinli üretici, 2016 yılı içinde 80 milyonluk rakama ulaşmak istiyor. Ülkemiz pazarına da giriş yapmasını beklediğimiz Çinli üretici yeni satış lokasyonları ile hedeflediğinden daha fazla satış gerçekleştirebilir diye düşünüyoruz.

Çocuklara Yapılan Cinsel İstismar Nasıl Önlenir?