Teknoloji Xml Nedir, Ne İşe Yarar? E-Ticaret Xml Dosyaları Nasıl Açılır?

Xml Nedir, Ne İşe Yarar? E-Ticaret Xml Dosyaları Nasıl Açılır?

26.02.2021 - 01:09 | Son Güncellenme:

Web dünyasının hızla ilerlemesi, yazılım dillerini de bu yönde geliştirmiştir. Bu yazılım dilleri günden güne çeşitlenirken, bazı diller de kendini geliştirmesiyle kullanımlarına devam edilmektedir. Gerek web dilleri, gerek program dillerinin nasıl yazıldığı konusu günden güne merak uyandırmaktadır. Bu bağlamda en çok araştırılan konulardan birisi olan XML, ne tür bir yazılım dili olarak karşıma çıkar? İçerisin de hangi içerikleri barındırır? Hangi platformlar da daha çok kullanılmaktadır? İşte XML dili hakkında detayları derledik.

Xml Nedir, Ne İşe Yarar E-Ticaret Xml Dosyaları Nasıl Açılır

XML, interneti kullanarak veri alışverişini sağlayan platformlarda ve ortamlar da kullanılan, bu veri iletişimlerini bir standart hale getirmeye çalışan ve bu yönde tasarlanan işaretleme dili olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 XML Nedir, Ne İşe Yarar?

 Orjinali eXtensible Markum Language olarak geçen XML dili, Türkçe'mizde ki karşılığı genişletilebilir işaretleme dili olarak ifade edilmektedir. Bu işaretleme dilinin tasarlanması World Wide Web Consortium tarafından yapılmıştır. Bu standart dil tasarlanmadan önce verilerin başka ortamlara taşınması durumunda zorluklar ile karşılaşılıyordu. İki sistemi uyumlu hale getirmek hem zaman hem de iş kaybına neden oluyordu. Bu ortak işaretleme dilinin gelişmesi platformları bu konuda çok rahatlatmıştır.

 Bu yazılım dili veri aktarması olacak her platform da kullanılmaktadır. Web sitelerinin olmazsa olmazı bir işaretleme dili olmuştur. Dosya sistemlerinin oluşturulmasından, finansal verilerin iletilmesinin sağlanmasına, bazı içeriklerin depolanmasına kadar birçok alanda kullanımı olmaktadır.

Haberin Devamı

 E-ticaret XML Dosyaları Nasıl Açılır?

 E-ticarette de tedarikçilerin kullandığı bir paket yazılım olarak da göze çarpar. Pazar yeri mağazacılığı yapan e-ticaret şirketleri toplu bir şekilde zorlanmadan ilgili platformlara aktarma yapabilmektedir. Tedarikçilerden alınan ürünler bu yazılım dili vasıtası ile sisteme rahatlıkla aktarılabilir. Ayrıca karşı tarafta yapılan değişiklik aynı zaman da tüm ortak unsurlar tarafından da görülebilmektedir.