Teknoloji Yeni iOS sürümü çıktı: Hemen yüklemeyi yapın!

Yeni iOS sürümü çıktı: Hemen yüklemeyi yapın!

28.03.2021 - 10:40 | Son Güncellenme:

Apple yeni bir iOS ve iPadOS güncellemesi yayımladı. Kullanıcıların 'çok da bekletmeden' yüklemesi gereken bu yeni sürüm güvenlik açıklarını düzeltiyor.

Yeni iOS sürümü çıktı: Hemen yüklemeyi yapın

Apple'ın yeni iPhone ve iPad kullanıcıları için yayımladığı sürümü belli başlı güvenlik sorunlarına odaklanıyor. Bu kapsamda uzmanların hemen yüklemeniz gerekiyor diye duyurduğu güncellemenin boyutu da çok yüksek değil. iOS 14.4.2 olarak adlandırılan yeni sürümde güvenlik sorunları ve kullanıcıların yaşadığı bazı küçük sorunlar düzeltiliyor. 

Haberin Devamı

iOS 14.4.2 GÜNCELLEMESİ VE iPADOS 14.4.2 GÜNCELLEMESİ GELDİ

iPadOS da 14.4.2 sürümü iPhone'daki ortak sorunlara odaklanıyor. Yeni sürümle beraber kullanıcılar için Safari'deki bir açık düzeltildi. En kısa zamanda indirilmesi öneriler sürümde 'Webkit' ekleniyor. Güvenlik açığı kötü amaçlarla hazırlanmış internet sitesinin içeriğinin işlenmesini ve diğer siteler arasındaki komut dosyalarında komut dosyası oluşturmaya sebep olabiliyor. Sürüm de bu sorunları odağına alıyor. 

Yeni iOS sürümü çıktı: Hemen yüklemeyi yapın

Yeni bir güvenlik açığı sonrası yayımlanan bu yeni güncelleme, iPhone 6s ve üstündeki modeller için piyasaya çıktı. iPad tarafında ise iPad Pro'nun tüm modelleri için, iPad Air 2, iPad 5.nesil, iPad Mini 4 ve iPod Touch(7.nesil) ve üstü cihazlara gelmiş durumda. 

Haberin Devamı

Daha eski cihazlara sahip olan kullanıcılar içinse Apple 12.5.2 güncellemesini yayımlamıştı.