Apple Yeni iPhone'ların kutusundan Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı çıkmayacak

Yeni iPhone'ların kutusundan Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı çıkmayacak

13.09.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR ile birlikte iPhone’ların kutusuna Lightning – 3.5mm kulaklık jakı adaptörü eklemeyi sonlandırdı.

Yeni iPhoneların kutusundan Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı çıkmayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, yeni akıllı telefon modelleri iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR ile yeni akıllı saati Apple Watch Series 4'ü tanıttı. Apple bunlarla birlikte iPhone X’un satışına son verdi, iPhone 6s ve iPhone SE modellerini Apple’ın web sitesinden kaldırıldı ve iPhone’ların kutusuna Lightning – 3.5mm kulaklık jakı adaptörü eklemeyi sonlandırdı. Böylelikle kulaklık jakı taşıyan iPhone’ların satışının da sonu geldi.

Kulaklık jakının kutu içeriğinden kaldırılması pek çok kullanıcının hoşuna gitmeyecek. Bu arada yeni iPhone’ların kutusundan Lightning – 3.5mm kulaklık jakı adaptörünün çıkmayacağını da belirtelim.

Bu durum Apple'ın gerçekten kablosuz bir geleceğe doğru ilerlediğine işaret ediyor. Ancak herkes AirPods gibi kablosuz kulaklıkları tercih etmiyor. Adaptörün kutudan çıkarılması bazı tartışmalara yol açabilir. Bunun yanında 3.5 mm jak girişine sahip olmak isteyen kullanıcılar ise 59 TL ödeyerek Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı adaptörünü satın almak zorunda kalacaklar.

Haberin Devamı

Sunumda, "super retina display" OLED teknolojisine sahip iPhone XS ve iPhone XS Max'in, sırasıyla, 5,8 inç (14,7 cm) ve 6,5 inç (16,5 cm) ekranın bulunduğu belirtildi. Her iki telefonun arkada 12, önde 7 megapiksel kameralarının bulunduğu kaydedilirken, iPhone X'e kıyasla, iPhone XS'in 30 dakika daha fazla, iPhone XS Max'in ise 90 dakika daha fazla pil ömrüne sahip olduğu vurgulandı. Sunumda, yeni modellerin 64 GB, 256 GB ve 512 GB kapasiteye sahip iç bellek seçenekleriyle ve "altın" ve "uzay grisi" renkleriyle piyasa sürüleceği aktarıldı.

Telefonların içindeki yeni A12 çip sayesinde uygulamaların yüzde 30 daha hızlı çalışacağına dikkat çekilen sunumda, her iki telefonun "Dual SIM" (çift sim kart) teknolojisini destekleyeceğinin altı çizildi.

Vergiler hariç, iPhone Xr 749 dolardan, iPhone XS'in 999 dolardan, iPhone XS Max'in ise 1099 dolardan satışa çıkacak. Ön siparişlerin kısa süre sonra alınmaya başlayacağı, telefonların 21 Eylül'de mağazalarda yerlerini alacağı belirtildi.

Apple Watch Series 4’ün fiyatı 3499 TL’den başlıyor. Bir önceki modelin satış fiyatı 1999 TL idi. Ancak Apple’ın yeni zammından o model de etkilendi ve fiyatı 2499 TL’ye yükseldi.

Haberin Devamı

Apple Watch Series 4’ün 40 mm boyutundaki modeli 3499 TL’ye, 44 mm boyutundaki modeli ise 3749 TL’ye satılıyor. Nike+ modellerinin fiyatı da aynı şekilde belirlenmiş. Kayış fiyatları ise 399 TL’den başlıyor, 4399 TL’ye kadar yükseliyor.