Teknoloji Yeni Lumia Modeli Görüntüsü ve Özellikleri İle Sızdı!

Yeni Lumia Modeli Görüntüsü ve Özellikleri İle Sızdı!

30.07.2015 - 11:15 | Son Güncellenme:

Bir süredir yeni Nokia Lumia modellerini duyurması beklenen Microsoft cephesinde sızıntı yaşandı. Detaylar haberimizde... Dün itibariyle yayınlanmaya başlayan ve aşamalı bir şekilde tüm lisanslı Windows 7 ve 8 sahiplerine ulaşmaya devam...

Yeni Lumia Modeli Görüntüsü ve Özellikleri İle Sızdı

Bir süredir yeni Nokia Lumia modellerini duyurması beklenen Microsoft cephesinde sızıntı yaşandı. Detaylar haberimizde... Dün itibariyle yayınlanmaya başlayan ve aşamalı bir şekilde tüm lisanslı Windows 7 ve 8 sahiplerine ulaşmaya devam eden Windows 10, ayrıca mobil sürümü ile de gündemde. Bilgisayarlar için çıkan işletim sisteminden belirli bir süre sonra kendisini göstereceği söylenen Windows 10 Mobile, bugün farklı bir cihazda görüntülendi. İnternete sızan görüntülerde, Windows 10 Mobile kullanacağı iddia edilen bir Lumia modeli yer alıyor. Kasa yapısı bakımından eski modelleri andırması nedeniyle görüntülerin daha önce çekilmiş olabileceği dile getirilse de cihazın özellikleri bu söylemleri yalanlar nitelikte.

Haberin Devamı

Zira görüntülenen telefon, 5.2 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Nokia logosunu görme şansına eriştiğimiz cihazda, Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 810 işlemcisi kullanılıyor. Full HD çözünürlük sunacak olan modelin Nokia N9'u da bir hayli hatırlatmakta. Yeni model, bekleyenleri hafiften hayal kırıklığına uğratmış olabilir. Qualcomm'un en sorunlu işlemcilerinden biri olan Snapdragon 810, kullanıldığı birçok cihazda ısınma sorunları yaşatıyor. HTC ve Sony gibi markalar bu durumdan payını almış durumda. Her ne kadar sistem güncellemeleri yayınlanmış olsa da 810'un belirli oranda ısınma sorunu devam ediyor. Lumia 1030 modeli olduğu iddia edilen cihaz, en çok da Windows 10 Mobile kullanması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni modelde yine polikarbon kasayı tercih edecek olan Microsoft, bakalım eski Lumia telefonlarına göre yeni cihazlarında nasıl bir başarı elde edecek. Bu arada Windows 10 Mobile'ın kasım ayı içerisinde görücüye çıkacağı konuşuluyor. Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayın.