Populer Bilim Yok artık dedirten 6 yerleşim

Yok artık dedirten 6 yerleşim

27.05.2010 - 00:03 | Son Güncellenme:

İnşa edilmesi düşünülen bu 6 yerleşimi görünce, ben de orada yaşamak istiyorum diyeceksiniz!

Yok artık dedirten 6 yerleşim

İnsanoğlunun dünya üzerinde kendisine daha iyi mekanlar arayışı bitmiyor.

Sadece lüks ve şatafatlı yerler değil, yeryüzünü bekleyen afet ve tehlikelerden koruyan, barındıran sıcak yuvalar hayal ediyor insanlar. Yeryüzünde kaynakların tükenme korkusu, dışa bağımlı olmadan enerji ihtiyacını ve belki daha fazlasını karşılayabilen bina ve şehir planlarına dönüşüyor.

Yeryüzünde inşası plananlanan ya da çoktan başlamış böyle pek çok yerleşim birimi var. Dünyadışı görünen, çok garip, fantastik ama bir o kadar da etkileyici bu yerleri ilerleyen sayfalarda bulacaksınız...

Sky -Terra

Tokyo'da yeni bina yapacak yer kalmadı. Artık göklere doğru yükselecekler. Sky-Terra şehrin üzerinde bir şehir ve güneeş enerjisi, yağmur suyu toplayacak. Aşağıdaki şehri serinletirken, üstte yeşil bir yaşam alanı sunacak.

Venüs Projesi

Kar amacı gütmeyen, kendi kendine yetebilen bu şehir projesi de oldukça ütopik. Denize inmiş uzay gemileri gibi görünüyor.

Penang Global Şehir Merkezi

Malezya'da yapılması planlanan bu şehir merkezi 860 kilometrekare alana yayılıyor. 2 adet 5 yıldızlı otel, sanat ve gösteri merkezi, perakende satış mağaza kompleksi, 2 ofis kulesi, kongre merkezi, gözlem kulesi, pak alanı, monorail ulaşım, halk meydanı içeriyor. İnşaat geniş alanı yüzünden bölge halkından tepki aldı ancak devam ediyor.

Regatta Jakarta

Bu inşaat devam ediyor ve uzun gemiler olarak adlandırılan 10 binaya sahip. İnşaatı süren bu projede Dubai, Monte Carlo ve Miami gibi sahil kentlerinin isimlerini taşıyan kulelerin her biri, yüzünü adını taşıdığı şehre çevirmiş olarak inşa ediliyor.

Freedom Ship

Özgürlük Gemisi adını taşıyan bu fantastik proje, yüzen bir şehir. Dünyayı 3 yılda turlayan ve uluslararası sularda yüzen bu gemi-şehir prjesi, bu sayede ülkelerin kanunları dışında ayrı bir devlet vadediyor. Ancak paralar toplansa da inşaat bir türlü başlamıyor ve dolandırıcılık şüpheleri uyanıyor.

Seoul Commune

Güney Kore'nin planladığı bu yerleşim uzaylı bir ırka aitmiş gibi duruyor. Tasarım, rüzgarın akışını kesmemek ve en az materyal kullanarak inşa etmek üzerine kurulu. Tamamen kendi kendine yeten bu şehirdeki kulelerde, istemeyen hiç dışarı çıkmadan hayatını geçirebilecek. İnternete bağlı yaşayan Güney Koreliler, bu yerleşim biriminde dünyadan ayrı bir şekilde, farklı bir tür insan haline gelebilirler.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.