Teknoloji YouTube uygulama içine mesajlaşma özelliği eklediğini duyurdu

YouTube uygulama içine mesajlaşma özelliği eklediğini duyurdu

08.08.2017 - 18:32 | Son Güncellenme:

YouTube, mobil uygulaması içine mesajlaşma özelliği eklediğini duyurdu. Share on YouTube (YouTube'ta Paylaş) adlı özellikle kullanıcılar uygulamadan ayrılmadan video paylaşıp sohbet edebilecek.

YouTube uygulama içine mesajlaşma özelliği eklediğini duyurdu

YouTube, Share on YouTube adlı özelliğiyle kullanıcılara arkadaşlarıyla video paylaşmaları ve videolar üzerinde sohbet etmeleri için yeni bir yöntem sunuyor. Özellik, Android'in varsayılan İletiler uygulaması gibi çalışıyor. Bir kişiyle video paylaştığınızda (veya bir grup olarak birden fazla kişiyle), yeni bir e-posta veya kısa mesaj dizisi başlatmak yerine uygulamadan ayrılmadan sohbet edebilirsiniz. Kullanıcılar ayrıca, ilgili simgeye basarak ve bir videoya başka bir videoyla yanıt verebiliyor. Özellik şu an sadece mobil cihazlarda kullanılabiliyor ve masaüstü versiyonuna gelip gelmeyeceği belli değil.

Haberin Devamı

Yenilik sayesinde kullanıcılar bire bir veya 30 kişiye kadar grup sohbet başlatarak videoları aynı başlık altından ayrılmadan izleyebilecek. Ayrıca metin, emoji ve ek video bağlantılarıyla cevap vermeleri de mümkün.

Mesajlaşma özelliği ilk olarak 2017’nin başında Kanada’da kullanıma sunulmuştu. YouTube ürün müdürü Benoît de Boursetty konuyla ilgili, "Bugünden başlayarak videoları arkadaşlarınızla ve ailenizle doğrudan YouTube'da paylaşabilirsiniz. Uygulamada sadece video paylaşıp alabileceğiniz gibi, doğrudan YouTube'da sohbet edebilir, başka bir video ile cevap verebilir, başkalarını sohbetinize davet edebilir ve daha pek çok şey yapabilirsiniz" dedi.