Teknoloji Zayıf parola korumasına sahip oyuncular siber saldırılara açık hale geliyor

Zayıf parola korumasına sahip oyuncular siber saldırılara açık hale geliyor

19.01.2018 - 14:02 | Son Güncellenme:

Kaspersky Lab'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de tüketicilerin yarısından fazlası (%79) düzenli olarak çevrimiçi oyun oynuyor. Oyuncular çevrimiçi hesaplarını siber saldırılara açık bir şekilde bırakmaya devam ederek oyunda elde ettikleri başarıları, kişisel verilerini ve potansiyel gelirlerini riske atıyorlar.

Zayıf parola korumasına sahip oyuncular siber saldırılara açık hale geliyor

Steam, PlayStation Network ve Xbox Live gibi çevrimiçi platformların öncülük ettiği global oyuncu kitlesinin tahminen 2,2 milyar ile 2,6 milyar kişi arasında olduğu ve büyümeye devam ettiği belirtiliyor. Çevrimiçi işlemleri aksatmak, parolalar ve banka kart bilgileri gibi verilere erişmek isteyen siber suçlular için bu endüstri çok açık bir hedef haline geliyor. Xbox ve PlayStation platformlarına son dönemde yapılan saldırılar da bunu kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de çevrim içi hesaplarına başarılı saldırı düzenlenen veya saldırı teşebbüsüne uğrayan kişilerin %15'i hedefin oyun hesapları olduğunu dile getiriyorlar. Bu oran erkeklerde %18'e çıkıyor.

Bu hesapların, sahipleri için çok büyük önem taşıdığı da açık. Evde yapılan bir aktivite olmaktan çıkan oyunlar birçok insanın günlük yaşamının bir parçası haline geldi. Türkiye'de kullanıcıların neredeyse yarısı (%49) akıllı telefonlarında düzenli olarak çevrimiçi oyun oynadığını belirtti. Bu cihazlar genelde güvenli olmasa da Türkiye'de kullanıcıların yaklaşık üçte birinin (%32) oyun hesaplarına girmek için herkese açık Wi-Fi ağlarını kullandıkları ve %76'sının riskli olduğu bilinen herkese açık ağları kullanırken hiçbir ek güvenlik önlemi almadıkları ortaya çıktı. Türkiye'de kullanıcıların yalnızca %9'unun oyun hesaplarını en güçlü parola gerektiren ilk üç hesap arasında göstermesi de tehlikeyi artırıyor.

Haberin Devamı

Kaspersky Lab Tüketici İş Birimi Lideri Andrei Mochola, "Çoğu insan daha az güvenli seçeneği tercih ederek ya tüm hesapları için aynı parolayı ya da siber saldırganların kolayca tahmin edebileceği basit parolaları kullanıyor. Ancak kullanıcılar yalnızca uygun önlemleri alıp, güçlü ve eşsiz parolalar kullanarak değerli hesaplarının koruma altına alındığından ve tüm çabalarının boşa gitmeyeceğinden emin olabilirler" dedi.