Teknoloji ZenFone3 Deluxe Sahaya Çıkıyor

ZenFone3 Deluxe Sahaya Çıkıyor

11.07.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

Asus’un yeni amiral gemisi Asus ZenFone3 pazardaki yerini alırken biz de ilk incelememizi yapıyoruz.

ZenFone3 Deluxe Sahaya Çıkıyor

Geçen yılın belki de en başarılı telefonu Asus ZenFone2 serisi idi. Özellikle fiyat/performanstaki başarısı ZenFone2’yi pazarda üst sıralara çıkarırken, serinin grafik ve pil performansı herkesi hayrete düşürecek derecede iyiydi. Zenfone 2’de bu kadar büyük bir başarı yakalanmışken ZenFone3 serisinin gelişi tüm teknoloji sektöründe beklentileri arttırmış oldu. Biz de ZenFone3‘ün lansmanında Tayvan‘ın başkenti Taipei‘de yerimizi aldık ve ürünü yerinde inceledik.

Haberin Devamı

Hatırlarsanız lansman zamanı sizlere ürün hakkında ilk bilgileri yine bu sayfalardan iletmiştik. Ama hatırlatmak gerekirse Asus yeni amiral gemisi, ZenFone3, ZenFone3 Deluxe ve ZenFone3 Ultra olmak üzere 3 farklı seri ile karşımıza çıkıyor. Bunlardan ZenFone3 Deluxe özellikleri ve fiyatı ile en çok konuşulacak seri olurken, Ultra ise phablet diyebileceğimiz 6.8 inç’lik ekranı ile büyük ekran severlere yine fiyat avantajı sunacak.

ZenFone 3 İçin İlk Karşılaştırma Testi

Ürünü elimize aldığımızda ilk dikkatimizi çeken şey ise metal kasası oluyor. 5.5 inç büyüklüğündeki Super IPS LCD ekranı grafik tarafında Adreno 506 ile güçlenirken işlemci tarafında ise Qualcomm‘un yeni nesil orta segment işlemcisi Snapdragon 625 kullanılıyor ve 3GB RAM ile geliyor. Tüm bu özellikleri 249 USD gibi bir fiyatla karşılaştırdığımızda ise ortaya çok iyi bir telefon çıkıyor.

Haberin Devamı
Deluxe cidden farklı

Yalnız iş Deluxe geldiğinde ise işler biraz daha farklılaşıyor. Farklılaşıyor derken yanlış anlaşılmasın güzelleşiyor. Çünkü Deluxe’ün teknik gücü üst segment diğer markalarla yarışacak düzeyde…

Yine Full HD 5.7 inç Gorilla Glass 4 ile gelen ve üzerinde Adreno 530 grafik işlemci ile çalışan Deluxe’te ana işlemci olarak 2.15 Ghz hızında çalışan üst segment Snapdragon 820 yerini alıyor. Ancak Deluxe’ün en çok dikkati çeken noktaları ise 6GB LPDDR4 RAM (ki bu üst segment diğer telefonlarda bile bir ilk) ve tam 23 MP’lik (f/2.0) arka kamerası.Bu iki özellik Deluxe’ü diğer üst segment telefonların yanına çıkarıyor. 8 MP’lik selfie kamerası kullanan bu modelde 3000 mAH bir batarya kullanılıyor.

Tabi tüm bu özelliklere 499 USD fiyat (64GB lık modeli için) konulduğunda ise piyasada işler hayli karışacağa benziyor. 6.8 inç’lik phablet diyebileceğimiz Ultra’da ise 4600 mAH pil kullanılırken bu modelde de çift SIM kart desteği dikkatimizi çekiyor. ZenFone3 Ultra da 479 USD fiyatla piyasadaki yerini alıyor.