Gündem Telafer’e anaokulu yaptırın

Telafer’e anaokulu yaptırın

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Musa Özalkan’ın vasiyeti ortaya çıktı. Özalkan’ın vasiyetinde, şehit olunca devletin ailesine vereceği parayla Telafer’deki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılması olduğu belirtildi.

Telafer’e anaokulu yaptırın

Özalkan’ın, twitter hesabından, “Biz aşkı, vatan için canını verenlerden öğrendik” yazdığı görüldü. Ayrıca Özalkan’ın göreve gitmeden önce arkadaşlarına vasiyetini söylediği ortaya çıktı. Özalkan’ın sosyal medyada da yayımlanan vasiyeti şöyle:

Haberin Devamı

“Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer’deki Türkmen Bala’lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun.”

Vasiyeti Bahçeli yerine getirecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özalkan’ın, Telafer’de anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesi isteğini yerine getirecek.

Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Afrin şehidimiz Musa Özalkan’ın vasiyeti olan, Telafer’de anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesi isteğini, MHP lideri Devlet Bahçeli üstlenmiştir. Şehidimizin son arzusu yerine getirilecektir. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

El Bab’da görev yaptı

Şehidin ağabeyi Hâkimler ve Savcılar Kurulu Müfettişi Necip Özalkan, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, kardeşinin 2008’den bu yana astsubay olarak görev yaptığını belirtti. Şehidin 2015’e kadar Bolu Dağı Komando Tugayı’nda görevli olduğunu, yılın 9 ayı Şırnak, Gabar, Cudi, Kuzey Irak ve diğer birçok bölgede operasyonlara katıldığını anlatan ağabey Özalkan, “Bunların bir kısmını ailem üzülmesin diye söylemezdi. Kendisi benimle paylaşırdı” dedi.

5 aylık yetim

Kardeşinin evli ve Ayşe Gökçen isimli 5 aylık bir kızı olduğunu belirten ağabey Özalkan, “O bizim, hepimizin, tüm vatanın kızı, kardeşi. Rabb’im onun ömrünü bahtını açık etsin” dedi. Özalkan, “Kendisinin vasiyeti olduğuna dair bir mesajı varmış. Ben de İstanbul’daydım. Gece 04.00 gibi döndüm Ankara’ya. Döndükten sonra öğrendim. Mesaj attığı arkadaşları, ‘Evet, bize böyle bir mesaj attı’ diye teyit ettiler. Muhtemelen vasiyeti doğru diye düşünüyorum. Benim haberim yoktu vasiyetinden.” Şehit Özalkan, Ayaş ilçesinin Bayat mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.