Teknoloji Telegram Kullanıcıları Tehlikede!

Telegram Kullanıcıları Tehlikede!

04.08.2016 - 17:45 | Son Güncellenme:

Bazı ülkelerde WhatsApp’ın en büyük rakibi olan Telegram, ne yazık ki büyük bir siber saldırı aldı. Bunun sonucunda bilgiler çalındı…

Telegram Kullanıcıları Tehlikede

Mobil mesajlaşma uygulamaları arasında en popüler seçenek hiç şüphesiz WhatsApp. Artık bu konuda krallığını ilan etmiş olan uygulama, buna rağmen güçlü rakiplere de sahip. Örneğin Telegram. Yayımlandığı günden bu yana hatırı sayılır bir kitle tarafından kullanılan uygulama, her geçen gün de daha fazla kişiye erişmeye devam ediyor. Özellikle belirli bölgelerde WhatsApp’ın yasaklanmasından sonra bir anda milyonlarca kişi tarafından indirilen uygulama, bir nevi en büyük rakip konumunda. Uygulamayı en iyi hale getirmek için elinden geleni yapan geliştirici firma, şimdilerde ise üzücü bir gelişme ile gündeme gelmiş bulunmakta. Açıklanan bilgilere göre uygulama, aldığı siber saldırı sonrasında ne yazık ki kullanıcıların bilgilerini sızdırmış durumda. Milyonlarca kişinin hesabı bu nedenden ötürü tehlikeye girmiş halde.

Haberin Devamı
15 Milyon Hesap İranlı

Ortaya çıkan bilgilere göre bilgilerine erişilen hesapların 15 milyonu İran bölgesine kayıtlı. Telefon numaraları ve kişisel bilgilerinin sızdırılması dışında ülke dışından 20 milyon hesabın da hacklendiği bildirildi. Bu nedenden ötürü şimdilerde zorlu bir sürece giriş yapan geliştirici ekibin hızlı bir şekilde sorunu telafi etmesi bekleniyor.

SMS Kodları Kullanıldı

WhatsApp’un en büyük rakibi olarak defalarca kez gündeme gelen Telegram, SMS kodları aracılığıyla bu tarz bir sızıntının yaşanmasına gebe bırakıldı. Elbette konuyla ilgili ayrıntılı detaylar bilinmediğinden ötürü durum değerlendirmesi yapmak şimdilik yanlış olabilir.