Gündem TEOG mazeret sınavları giriş yerleri belli oldu

TEOG mazeret sınavları giriş yerleri belli oldu

14.12.2016 - 08:27 | Son Güncellenme:

23-24 Kasım'da yapılan TEOG 1. dönem sınavlarına katılamayan öğrenciler bu hafta sonu mazeret sınavlarına girecek. TEOG mazeret sınavları giriş yerleri belli oldu. Öğrenciler sisteme giriş yaparak sınav yerlerini öğrenebilecek. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG mazeret sınavları giriş yerleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yapılan TEOG sınavlarında 1. dönem sınavları 23-24 Kasım'da gerçekleşti. Sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları 17-18 Aralık'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu...

Haberin Devamı

TEOG MAZERET SINAVILARI NE ZAMAN?

Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret sınavları, sınav takviminde belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Mazeret sınavları da her gün tek oturumluk üç ders sınavı tek oturum olmak üzere iki günde iki oturum şeklinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacaktır.

Sınav günü mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen veya mazeretlerini ortak sınavlardan önce bildiren öğrencilerin bilgileri sınavların yapıldığı gün her bir ders yazılısından sonra veya son ders yazılısının ardından e-Okul Sistemi’ne okul müdürlüğü tarafından işlenecektir.

Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

Haberin Devamı

Öğrenciler, 17-18 Aralık'ta mazeret sınavlarına girecek.


TEOG SINAVLARI DEĞERLENDİRME
a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.
ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;
[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
f. 8’inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.
ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.

Haberin Devamı

h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

23-24 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG 1. dönem sınavlarının soruları ve cevaplarının yayınlanması ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. TEOG mazeret sınavları 17-18 Aralık'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının ise Ocak 2017'de açıklanması bekleniyor.

Yazarlar