Eğitim TEOG Puan Hesaplama İşlemleri

TEOG Puan Hesaplama İşlemleri

09.06.2015 - 12:23 | Son Güncellenme:

TEOG sonuçları açıklandı. Öğrenciler heyecanla puan hesaplaması yapıyorlar. Peki TEOG puanı nasıl hesaplanıyor? TEOG puan hesaplama işlemleri için gerekli olan bilgileri sizler için haberimizde derledik!

TEOG Puan Hesaplama İşlemleri

Kısaltılmış adıyla TEOG. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemidir. Peki TEOG nedir? Hepimizin bildiği sistem olan SBS yerini alan bir yapıdır. Bu yeni sistemle birlikte amaçlanan öğrencilerin başarılarının tek bir sınavla belirlenmesini önlemektir. TEOG ile birlikte artık her dönem yapılan sınavlarla öğrencinin dönemlik başarılarına şahit olacağız.

Haberin Devamı

TEOG sisteminde iki yazılısı olan derslerin sınavlarının birincisi, üç yazılısı olan derslerin ise ikinci yazılısı merkezi sistem üzerinden yapılıyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkilap Tarihi, Yabancı Dil ve Din Kültürü derslerinden yapılan sınavlar da 4 şık sistemi uygulanıyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLA!

TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

TEOG puan hesaplama işlemi için doğru sayılarınızı ve 6., 7. ve 8. sınıf başarı puanlarınızı bilmeniz gerekmektedir. TEOG puan hesaplama için ilk yapmanız gereken Türkçe dersinden başlayarak 1. ve 2. dönem dopru yaptığınızı soru sayılarınızı giriniz. Daha sonra 6., 7. ve 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanlarınızı (YEP) giriniz. Daha sonra Hesapla butonuna basarak TEOG puan hesaplamanızı tamamlayınız.

Haberin Devamı

TEOG Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

2015 TEOG sonuçları herkesin beklediği tarih olan 9 Haziran yani bugün açıklandı. Peki sonuçlarınızı nasıl kontrol edeceksiniz?

TEOG sonuçlarına bakmak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesine giriş yapmak durumundasınız. Daha sonra karşınıza gelen sayfada öğrencinin T.C. kimlik numarasını, ardından doğum tarihini girmelisiniz. Son işlem olarak size verilen güvenlik kodunu da girip tamam butonuna tıkladığınız takdirde öğrencinin TEOG sınav sonucuna ulaşmış olacaksınız.