Eğitim TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

24.12.2015 - 22:41 | Son Güncellenme:

25-26 Kasım’da ve mazeretleri 10-11 Aralık’ta yapılan TEOG sınavının sonuçları hala açıklanmadı. Ocak’ta açıklanacağına dair söylenenler olmasına rağmen kesin bir açıklama henüz gelmemiştir. Detayları haberimizde.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı milyonlarca öğrencinin lise düzeyi eğitim yaşamını etkiliyor. 25-26 kasım tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen 2015-2016 1.dönem TEOG sınavına milyonlarca öğrenci katıldı. Öğrenciler için şimdilerde TEOG sınav sonuçları açıklamasının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ne zaman yapılacağı merak ediliyor. 25-26 kasım tarihlerinde 2 oturum halinde gerçekleştirilen TEOG sınavından çıkan her öğrencinin aklında ve kalbince TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun heyecanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre milyonlarca öğrencinin merakla bekledikleri TEOG sınav sonuçları açıklaması ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2016 eğitim yılı 1. dönem TEOG sınavında çıkan soruların açıklamasını internet üzerinde yer alan resmi web sayfasından 2015 1. dönem TEOG sınav soruları ve cevap anahtarı şeklinde öğrencilere açıkladı. Öğrencilerde internet üzerinden TEOG sınav soruları ve cevap anahtarlarına kolay şekilde ulaşarak, sınavda yanıtladıkları sorular üzerinden TEOG puan hesaplaması yaparak, tahmini TEOG puanlarını hesaplamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG sınav sonuçları açıklanana kadar TEOG ilk dönem puan hesaplamalarını yapıyor. TEOG sınavına 25-26 kasım tarihleri arasında katılamayan öğrenciler mazeretleri bulunmaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10-11 aralık tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına katılabilecek. Öğrencilerin sahip oldukları bu hak özellikle de 25-26 kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavına valiliğin kararı dolayısıyla güvenlik nedeni ile katılamayan Mardin ili Nusaybin ilçesinde 2 bin 554 öğrenci 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan her iki gün oturumlarına ve Derik ilçesinde ise aynı sebeple 26 Kasım tarihinde bin 291 öğrenci ikinci gün oturumuna sınava giremeyen öğrenciler 12-13 aralık tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 kasım Çarşamba günü TEOG birinci gün oturumunda öğrenciler Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi. 26 kasım Perşembe günü yapılan TEOG ikinci gün oturumunda Fen ve teknoloji, T.C. İnkilap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girdi. Öğrencilerin her soru için 40 dakika süre aldığı yazılılara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG sınav soruları ve cevap anahtarı açıklaması, sınavda yanıtlanan soruların incelenebilmesine yardımcı oluyor. Ortak sınavlarda A,B,C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verildi. Öğrenciler TEOG sınav sonuçları açıklaması ile 2015-2016 ilk dönem TEOG puanlarının ne kadar olduğunu öğrenebilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı diğer tüm sınavlarda olduğu gibi TEOG sınav sonuçları açıklamasını da yine internet üzerinde yer alan resmi web sayfasından öğrencilere duyurarak, gerçekleştirecek. Ancak bakanlığın 2015 1. dönem TEOG sınav sonuçları açıklamasına kadar milyonlarca öğrenci büyük bir heyecanla beklemek zorunda kalacak.