Gündem TEOG sonuçları açıklandı ama...

TEOG sonuçları açıklandı ama...

04.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MEB tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların sonuçları dün açıklandı.

TEOG sonuçları açıklandı ama...

Sınava katılan yaklaşık 1,2 milyon öğrenci sınav sonuçlarını e-Okul üzerinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

MEB dün, öğrencilerin ders notu yerine geçen yani karne notunu etkileyecek, 100 tam puan üzerinden hesaplanan sınav sonuçlarını e-Okul’a işledi. Öğrenci ve veliler, liselere girişte kullanılacak TEOG puanlarının ilk döneminin de açıklanmasını bekliyorlardı, ancak bu puanlar 26-27 Nisan 2017’de gerçekleştirilecek ikinci dönem ortak sınavlarından sonra, haziran ayı içerisinde açıklanacak.

Davalar sonuçlanmadı

TEOG kapsamındaki sınavlar sonrasında hatalı soru iddiaları gelmiş, bu soruların iptali için dava açılmıştı. Ankara 7. ve 8. idare mahkemelerine Türkçe’den 2, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden 1, Matematik’ten 1, T.C. İnkılap Tarihi Atatürkçülük’ten de 1 olmak üzere 5 sorunun iptali için açılan davaların haberini de yapmıştık. Ancak davayı açan Ankara Hukuk Bürosu’ndan aldığımız bilgilere göre henüz bu davaların hiçbiri sonuçlanmadı; kararın çıkmasına ise en az 15 gün var. Eğer bu davalardan iptal kararı çıkarsa MEB, puanları tekrar hesaplamak durumunda kalacak.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sınav sonuçlarına itiraz etme hakkı var. İtirazlar, sonuçlar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklandıktan itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde alınacak. İtiraz için 20 TL alınacak.