Siyaset Tercihiniz ABD tipi ise, ona da varız

Tercihiniz ABD tipi ise, ona da varız

15.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun “ABD’deki gibi başkanlık sistemine hazırız” dediğini ifade eden Başbakan, “Biz buyurduk, siz de buyurun. Biz Türk tipini tercih ediyoruz ama siz Amerikan tipini tercih ediyorsanız, ona da varız” dedi

Tercihiniz ABD tipi ise, ona da varız

aşbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

GÜVENLİĞİNİZİ BİZ KORURUZ: Şehit cenazesinde tatsız hadise yaşandı. Şehit yakını içindeki ruh haliyle ana muhalefet partisi lideri önüne boş kovan bıraktı. Asla ve asla bizim açımızdan kabul edilebilir değil dedik. Ana muhalefet partisi ‘Kendi güvenliğimizi kendimiz alacağız’ dedi. HDP’liler de aynı şeyi söylüyor. ‘CHP, HDP çizgisine süratle gidiyor’ diyenleri haklı çıkardılar. İster başbakanın ister ana muhalefetin ister sade vatandaşın, herkesin can ve mal güvenliğini korumak için Türkiye hazırdır ve nazırdır. Merak etmeyin Sayın Kılıçdaroğlu sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altındadır. Şehitlerin yakınlarını da rencide etmeyecek sorumlulukta davranmanız, ona göre açıklama yapmanız da milletin hakkıdır, beklentisidir.

BAŞKANLIK RESTİ: Bir konu var açıklığa kavuşturalım. Kılıçdaroğlu, bir TV programında ‘ABD’deki gibi başkanlık sistemi getiriyorsanız buyurun, biz hazırız’ diyor. Biz buyurduk siz de buyurun, biz hazırız. Biz Türk tipini tercih ediyoruz ama siz Amerikan tipini tercih ediyorsanız ona da varız, hodri meydan. Buyurun görüşmelere başlayalım. Bu işi Türkiye gündeminden kaldıralım. Bu onuru siyaset sahiplensin. Bu çağrımız son çağrıdır. Bundan sonra çaresizlik içinde olacağımız sanmasın. Demokrasilerde çare tükenmez. Ak Parti sorunun parçası değil çözümün parçası olacak.

YENİ TEZGÂH ARAYIŞI: Bu mübarek ayda hiçbir kutsalı olmayan terör örgütünün masum insanlara yönelik faaliyetleri devam ediyor. Umudu kalmayan terör örgütü üst akıllardan yeni öğütler alarak kırsalda güney sınırlarımızda yeni tezgah arayışı içindedir. Gerek Suriye’nin kuzey sınırında gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Şunu herkes bilmelidir. Türkiye asla ve asla oralarda yeni oluşuma izin vermeyecektir. Müsamaha ile karşılayamayız.

İŞİMİZ YENİ BAŞLIYOR: Şırnak, Cizre, İdil’de operasyonlar bitti ama işimiz yeni başlıyor. Oraları eskisinden daha güzel imar edeceğiz. Ancak burada da gene bakıyoruz sahada vatandaşlarımızın aklını çelmeye çalışan HDP ve onların taraftarlarını görüyoruz. Aman hiçbir kağıt imzalamayın yerinizi yeniden yapacaklarmış rıza göstermeyin biz sizin hakkınızı uluslararası mahkemelerde arayacağız diyorlar. Yaptığınız yetmiyor gibi şimdi bir de vatandaşın sıcak yuvasına kavuşmasına engel olmaya çalışıyorsunuz.

CHP VE MHP’YE TEŞEKKÜR: (Askere EMASYA benzeri yetkiler verdiği iddia edilen düzenleme ile ilgili) Esas itibarıyla yeni bir şey yok. Güvenlik unsurlarımızın moral değerlerini yüksek tutmak. Onların karşılaşacağı sorunları ortadan kaldırmak için yapılan bir düzenlemedir. Muhalefetin bazıları bildiğim kadarıyla bir kısım CHP ve MHP bu tasarıya karşı olumlu tutum izledi. Milli meseledir. Bundan dolayı bu iki partiye teşekkür ediyorum. HDP’nin zaten destek vermesini beklemiyoruz, olabildiğince köstek olacaklar.

VARSIN VİZE KALSIN: Dostumuzu artırmak düşmanları azaltmak için dış politika yürütüyoruz. 53 yıldır AB üyeliği için bir yola girmiş durumdayız. Beklediğimiz AB’nin de samimi olması. Vize muafiyetinin yürürlüğe girmesi gerekiyordu. İstenen 72 maddenin birçoğu yapıldı ama son anda bir şey çıkardılar. Alışkanlıkları bu. Saklarlar saklarlar tam işler yoluna girecek bir şey çıkarırlar. Terörle mücadele yapmayın; ‘Bırakın adamlar rahat çalışsın’. Terörle mücadele kanununda değişiklik olmaz. Terör kanunu değişmeyecek sonucunda vize muafiyeti bile olsa. Varsın orda kalsın vize muafiyeti.

Yıldırım’dan Prof. Aşkar’a tepki: Hata etmiş, saçmalamış

Başbakan Binali Yıldırım Kütahya’da Türkiye Kömür İşletmelerine ait Garp Linyitleri İşletmesi Ömerler Yeraltı Mekanize Maden Ocağı’na geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullandığı ifadelere ilişkin soru üzerine, “Değerlendirecek bir yanı yok, halt etmiş. Kim söylediyse zırva” karşılığını verdi.

“Biz dinimizin değerlerini biliyoruz” diyen Yıldırım, “Dinimiz hoşgörü dinidir, dinimiz sevgi dinidir, dinimiz kardeşlik dinidir. Dolayısıyla bu ve buna benzer sözler asla kabul edilemez. Eğer böyle bir laf ettiyse çok büyük hata etmiş, hatanın ötesinde kısacası saçmalamış, zırva.

Adı ne olursa olsun, unvanı ne olursa olsun yüzde 99’u, yüzde yüzü Müslüman olan bir ülkede böyle münasebetsiz laflar edenin asla Müslümanlar nezdinde hiçbir yeri yoktur” şeklinde konuştu.
Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından madene inmek için son hazırlıklarını yaptı. Üzerinde isimlerinin yazılı olduğu baretler ve madenci tulumları giyen Başbakan Yıldırım ve bakanlar, madenci fenerlerinin baretlere takılmasının ardından madene indi. Başbakan madencilerle iftar yaptı. KÜTAHYA AA