Bursa TERÖR OLAYLARINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ HATIRA ORMANINDA YAŞAYACAK

TERÖR OLAYLARINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ HATIRA ORMANINDA YAŞAYACAK

14.10.2015 - 15:49 | Son Güncellenme:

.

TERÖR OLAYLARINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ HATIRA ORMANINDA YAŞAYACAK

Suruç’ta, Dağlıca’da ve Ankara’da terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlar ile şehit askerlerin isimleri, Bursa Barosu tarafından oluşturulacak hatıra ormanında yaşatılacak.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, “Terör başaramayacak, barış kazanacak” kampanyasını adliye önünden başlattı. Vatandaşlara, avukatlara, savcılara ve adliye çalışanlarına, üzerinde, “Terör başaramayacak, barış kazanacak” yazılı sticker ve karanfil dağıtıldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, “Terör, toplumsal ve siyasi bir amaç taşır. Acıdan ve korku ikliminden yarar elde etmeye çalışır. Bu yüzden terörü yalnızca kınamak ve lanetlemek yetmez. Yapacağımız en önemli şey terörden medet uman güç odaklarına başaramayacaklarını haykırmak ve kararlı bir duruş sergilemektir” dedi.
Demiröz konuşmasına şöyle devam etti:
"Terör başaramayacak, barış kazanacak sloganı ile yola çıkmamız bu yüzdendir. İlk etkinliğimiz, karanfiller eşliğinde sloganımızı halka duyurmaktır. Yakın bir zamanda ise 7 Haziran tarihinden bu yana Suruç’ta, Dağlıca’da, Ankara’da öldürülen canlarımız ile tüm şehitlerimizin adlarını yaşatmak için her birinin adına birer fidan dikeceğiz. Karşı duruş etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."