Gündem Terör örgütleri en vicdansız yola başvuruyor

Terör örgütleri en vicdansız yola başvuruyor

14.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, bakanlar, siyasi partilerin genel başkanları, milletvekillerinden de tepki yağdı.

Terör örgütleri en vicdansız yola başvuruyor

Siyasilerin mesajları şöyle:
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ankara’nın Kızılay semtinde, 13 Mart 2016 Pazar günü meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, bölgede yaşanan istikrarsızlık neticesinde son yıllarda terör saldırılarının hedefi olmaktadır. Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar. Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki azmimizi asla azaltmamakta, kararlılığımızı daha da artırmaktadır.
Aziz milletimiz, bu hain saldırılar karşısında, her zamankinden çok daha fazla birbirine sarılmakta; teröre, teröriste ve terörün arkasındaki odaklara vakur bir şekilde karşı durarak birliğini perçinlemektedir. Türkiye, millet olarak birbirine kenetlenen kimliğiyle bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir. Askeriyle, polisiyle, köy korucusuyla tüm güvenlik güçlerimiz, hayatları pahasına, terör örgütleriyle kararlı bir mücadele yürütmektedir. Vatandaşlarımız endişe etmesin, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir.

Haberin Devamı

Yine Bakü ziyaretinden önce
18 Şubat günü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yapacağı ziyareti, 17 Şubat’ta Merasim Sokak’ta meydana gelen bombalı patlamanın ardından erteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü programını 15 Mart günü gerçekleştirmeyi kararlaştırmıştı. Dünkü saldırı da Erdoğan’ın Bakü ziyaretinden iki gün önce gerçekleşti.

Gereken cevap verilecek
- TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Milletimizi kamplara bölmek, devletimiz ile halkımızı karşı karşıya getirmek isteyen malum düşmanlarımızın bu tür aşağılık yollara tevessül etmeleri gerçekte acziyetlerinin göstergesidir. Bu tür eylemlerle devlet kurumlarımızın özgüvenini, uyumlu çalışma düzenini ve birlik ve bütünlüğünüzü sarsmaya, ülke siyasetine yön vermeye çalışan menfur odaklar gereken cevabı alacaklardır. Acımız ve öfkemiz büyüktür, fakat geçmişte pek çok badireyi atlatmış olan devletimiz ve milletimiz böylesi saldırılar karşısında infiale kapılmama basireti, metaneti ve tecrübesine sahiptir.

Haberin Devamı

Barışı hedef aldılar
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin başkentinde, yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, ‘ama‘ ve ‘fakat‘ demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir. Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, terörle mücadele konusunda her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu kamuoyu huzurunda bir kez daha teyit ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” Öte yandan Kılıçdaroğlu, bugün partisinin MYK’sını olağanüstü toplantıya çağırdı.

Güvenliğimiz alarm veriyor
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye düşmanları her türlü güvenlik tedbirini aşarak Ankara Kızılay’a taşıdıkları bombaları alçakça patlatarak onlarca masum cana kıymışlar, çok sayıda kardeşimizin de yaralanmasına neden olmuşlardır. Elbette Kızılay’daki hain saldırının detaylarına ulaşılacak; asıl faillerin, kirli niyetlerin ve emri veren mihrakların kimliğiyle beraber bu barbarlığın iç yüzü aydınlatılacaktır. Bu sürecin uzamaması en samimi temennimizdir. Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Ankara Kızılay’da milletimizi tümden sarsan ve kedere boğan bombalı saldırıyı lanetliyorum.

Haberin Devamı

En sert şekilde kınıyoruz
- HDP Merkez Yürütme Kurulu: Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz.

Yapanlara lanet olsun
- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: Ankara’daki patlama milletimizin ve ülkemizin birliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu alçakca saldırıyı yapanlara lanet olsun.
- AB Bakanı Volkan Bozkır: Ankara’da meydana gelen alçak terör saldırısında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.
- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Ankara’daki bu menfur saldırıyı yapan canileri, yaptıran ve destekleyenleri Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin. Şiddetle lanetliyorum.
- Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Yine canlı bombaya taziyeye gidenler olacak, utanmadan terörü meşru gösterme gayretleri olacak, hedef saptıracaklar ama #TeröreTeslimOlmayacağız. Allah rahmet etsin ölenlerimize, yaralılarımıza şifalar olsun. Milletimizin başı sağolsun. Lanet olsun teröre, insana kıyana. #Ankara
- Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı: Saldırı Türkiye’ye. Milletimizin başı sağolsun. Terörün karanlığından fırsat çıkartmak isteyenlere dikkat. Her kelime sorumluluk gerektirir.
- CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Terör insanlık suçudur. Terörü lanetliyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim. Ulusumuza sabırlar dilerim.
- CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Ankara’yı tekrar vurdu alçaklar... Bu ülkeyi kahpe teröre teslim etmeyeceğiz...
- CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı: Ankara’daki terör saldırısını lanetliyorum. Bu saldırıyı da önlemeyip koltuğunda oturan tüm sorumluluları kınıyorum.
- MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: Ankara Kızılay’da yine terör yine sivile saldırı. Bu milletin sabrı daha fazla zorlanmamalıdır!

Haberin Devamı

‘Hükümet kamuoyunu aydınlatsın’
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök olayın ardından Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Gök, şunları söyledi: “Kızılay gibi Ankara’nın kalbinde olan bu olayın nasıl önlenemediğini ve emniyetteki aksaklıkları yerinde görmeye çalışıyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Türkiye terörün oyununa gelmeyecektir. Şu anda iktidarın, hükümetin kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz. CHP olarak bir an önce iktidardan talebimiz, bu olayın nasıl, niçin olduğu ve niçin önlenemediği yönünde kamuoyunu aydınlatmasıdır.”