Gündem Terörde 1 haftalık bilanço! 53 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Terörde 1 haftalık bilanço! 53 PKK’lı etkisiz hale getirildi

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde son bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlara ilişkin İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre 37’si ölü, sekizi sağ, sekizi teslim olmak üzere 53 terörist etkisiz hale getirildi.

Terörde 1 haftalık bilanço 53 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında terör arananlar listesi kırmızı kategoride yer alan, “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır ile gri kategoride yer alan “Nervan” kod adlı Yunus Dalgın’ın yer aldığı bildirildi. Yapılan planlı operasyonlarda ise 4 bin 292 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Diğer operasyonlar

Diyarbakır, Tokat ve Hakkâri’de yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan üç sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan yedi el yapımı patlayıcı ve mayın imha edilirken, beş kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 26 el bombası, 46’sı ağır ve uzun namlulu olmak üzere 56 silah ile bin 984 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Uyuşturucu satıcıları ile kaçakçılara yönelik düzenlenen 2 bin 606 operasyonda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap, 271 bin 91 paket kaçak sigara ve 87 ton 171 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Sokak satıcılarına yönelik okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 631 şüpheli gözaltına alınırken, çeşitli miktarlarda uyuşturucu ile 38 tabanca ve tüfek yakalandı.

Haberin Devamı

Terör propagandası yapandevletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren 459 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılırken, tespit edilen 266 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında 249’u denizlerde olmak üzere 4 bin 36 kişi yakalandı, bu kişilere organizatörlük yaptıkları iddiasıyla da 105 kişi gözaltına alındı.

Asayiş uygulamaları

12 Temmuz Perşembe günü 40 bin 104 personelin katılımıyla “Çocuklarımız Güvende-2 Uygulaması” gerçekleştirildi. Uygulama sonucunda 751 aranan şüpheli yakalandı, 152’si ise gözaltına alındı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 kişinin katili iki terörist öldürüldü

Van’ın İpekyolu ilçesinde düzenlenen operasyonda öldürülen iki teröristin, 2’si güvenlik korucusu 4 kişinin şehit edilmesi olayının failleri olduğu ortaya çıktı. Valilikten yapılan açıklamada, 15 Temmuz’da sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristlerin “Serhildan-Erdal” kod adlı Bilal Şimşek ile “Numan-Rubar” kod adlı Metin Ünalmış olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada, başarıyla sonuçlandırılan operasyonla 4 masum vatandaşın kanlarının yerde kalmadığı belirtilirken, aramalarda 2 Glock marka silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 52 dolu fişek ile 7 boş kovan, teröristler üzerinde ise el yazması örgütsel doküman ile bir miktar para ele geçirildiği ifade edildi. 3 bin 750 lira ele geçirildi.” VAN AA