Gündem Teröre karşı taviz asla vermeyiz

Teröre karşı taviz asla vermeyiz

15.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar’a giderken IŞİD konusunda sorulan soruya ‘Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir, taviz vermesi mümkün değildir’ yanıtını verdi.

Teröre karşı taviz asla vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Türkiye ziyaretinde aktardığı ABD Başkan Obama’nın IŞİD planıyla ilgili “Bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye’nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık” dedi.
Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere gideceği Katar’a hareketi öncesi, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısında, soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, John Kerry’in Türkiye’ye ziyaretini hatırlatarak “Ziyaretin ana gündem maddesi Başkan Obama’nın IŞİD planıydı. Sizin bu ziyaret ve Başkanın IŞİD konusundaki planıyla ilgili bir değerlendirmenizi rica edecektik” şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, “Bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye’nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık” dedi. Erdoğan, daha önce Yunanistan ile de yine böyle bazı gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Ancak dayanışma neticesinde birçok olumlu neticeler aldık. Bölgede de Suriye olsun, Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun, Pakistan’dan Afganistan’a tüm bu bölgede istihbari noktadaki bilgi paylaşımı olsun, dayanışmamız olsun bunlar önem arz ediyor. Aynı şekilde Suriye ve Irak’taki bu son gelişmelerde de bunu NATO zirvesinde de gerek Sayın Obama ve diğer ülkelerle de bu hassasiyetimizi paylaştık.
‘Yazılanlar yalan’
Temenni ederim ki, burada atacağımız adımlarda özellikle insani yardım konusunda bazı gazetelerde çıkan yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Uluslararası hürriyetteki, özellikle bazı yazılı ve görsel medyadaki yayınlar tamamen hilafı hakikattir. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir. Bundan taviz vermesi de mümkün değildir.”

Haberin Devamı

Evindeyken silahlar patladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı’da bir kamyonetteki iki kişi arasında tartışma çıktı. İki kişiden biri silahını çıkarıp ateş etti. Bu sırada Erdoğan evde olduğu için Kısıklı Caddesi üzerinde önlem alan Cumhurbaşkanlığı korumaları ve Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. İki kişi gözaltına alındı. (DHA)