Otomobil Tesla’dan Yeni Rekor Kullanıcısından Geldi

Tesla’dan Yeni Rekor Kullanıcısından Geldi

26.08.2015 - 15:38 | Son Güncellenme:

Tesla'dan rekor denemeleri geliyor ama bu sefer gelen rekor sadık bir Tesla kullanıcısı olan Bjorn Nyland'dan geldi. Fotoğraftaki elemanların popüler olmasının bir nedeni var. Bjorn Nyland belki tanıdık gelebilir çünkü...

Tesla’dan Yeni Rekor Kullanıcısından Geldi

Tesla'dan rekor denemeleri geliyor ama bu sefer gelen rekor sadık bir Tesla kullanıcısı olan Bjorn Nyland'dan geldi. Fotoğraftaki elemanların popüler olmasının bir nedeni var. Bjorn Nyland belki tanıdık gelebilir çünkü etrafındaki 10 insana Tesla Model S almaya ikna ettiği için ücretsiz bir Tesla Model X almaya hak kazanmıştı. Elektrikli arabaların hakkını verebilecek bir isim çünkü uzun yıllardır elektrikli araba meraklısı. Nyland Model S ile soğuk ve karanlık Norveç kışında tek şarj ile 358 kilometre yol almayı başarmıştı. Ancak düzgün hava şartlarında daha fazla mesafe katedebileceğini biliyordu. Bunu başardı ve tek şarj ile tam 728 kilometre yol giderek yeni bir rekora imza attı. Arkadaşı Morgan Tørvolt ile arkasında “Yavaş” yazan bir sticker olan Model S ile yola çıkan Nyland saatte ortalama 40 kilometre hızla 18 saat 40 dakikalık bir sürüş sonunda 728 kilometre yol gittiler. Danimarka’nın Rødekro şehrindenki şarj istasyonundan başlayan yolculuk yine burada son buldu.

Haberin Devamı

Piyasada 85kWh’lık Tesla’nın sattığı en büyük batarya modeli P85D ile yapılan yolculuk rekor oldu. Ancak piyasaya çıkmaya hazırlanan P90D modelinin 90kWh’lık bataryası var. Bu 5kWh’lık fazlalık göz önünde bulundurulunca gidilebilecek mesafeyi hesaplamak mümkün. Basit bir matematik işlemiyle fazladan her 1 kWh 8 kilometre demek yani günün sonunda 40 kilometre fazladan yol anlamına geliyor. Ancak bu hesap bu ikili için kısa bir mesafe olabilir.