Gündem Teslim edilmeyen belge ‘yapılanma’ raporuymuş

Teslim edilmeyen belge ‘yapılanma’ raporuymuş

09.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 28 Şubat dosyalarını soruşturuyormuş gibi gözükerek YÖK’e kurduğu kumpasın detayları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Teslim edilmeyen belge ‘yapılanma’ raporuymuş

Savcı Murat Demir’in emriyle el konulup YÖK’ten dışarı çıkarılan ve bir daha teslim edilmeyen ‘gizli evrak’ arasında, MGK tarafından hazırlanan ‘Gülen hareketinin üniversite yapılanmasına ilişkin beyaz ciltli raporu’ ile cemaat yapılanması ile ilgili devletin resmi yazılarının bulunduğu ortaya çıktı.
Alınan evrakın bir kısmının YÖK’e bir hafta içinde teslim edildiği, ancak istihbarat kurumlarından gelen bazı evrakın ise teslim edilmediği, bu evrak arasında en dikkat çekici olanının MGK tarafından hazırlandığı belirtilen, ‘Gülen hareketinin üniversite yapılanmasına ilişkin beyaz ciltli’ rapor olması dikkat çekti. Ayrıca teslim alınan ve getirilmeyen evrak arasında cemaat yapılanması ile ilgili resmi yazıların da mevcut olduğu belirlendi.
YÖK’ün söz konusu birimine ait emniyet tarafından teslim edilen her türlü evrakın ise bir önceki YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya zamanında imha edilmek üzere devlet arşivlerine gönderilmesi dikkat çekti. Dijitalde örneği bulunmayan ve kurum hafızası olan evrakın imha edilmiş olduğu belirlendi.
YÖK’e yapılan operasyonda savcının resmi yazısı ile yetkilendirilen ÜAK Hukuk Müşaviri Yaşar Demircioğlu’nun birim arşivinin kurumdan götürülmesinden sonra arşivde bulunan ‘gizli’ evrakı kullanarak makale yazması da ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi’nin akademik dergisinde yayımlanan makalede yer alan ‘devletin istihbarat yapamayacağı’ şeklindeki sonuç da dikkat çekti. l AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara